Věděli jste že...

iM2, 5. července 2009, 16:19 Google+

Jedenáct zajímavých faktů o závodu na Norisringu poblíž Nürnbergu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler - di Resta

Spengler - di Resta | foto: dtm.de

Sdílejte článek

... i letos se prodloužila vítězná série Mercedesu na této trati. Již od roku 2003 zde nevyhrál jiný speciál než ten ze Stuttgartu.

... vítěz, Jamie Green, zopakoval svůj loňský úspěch, když i v roce 2008 stál na stupínku nejvyšším.

... závod vedlo celkem pět jezdů. Timo Scheider vedl nejdéle. Na čele odkroužil 44 kol (= 101,2 km). 17 kol (=39,1 km) vedl pozdější vítěz Jamie Green. Dále pak vedli Bruno Spengler (13 kol / 29,9 km), Mattias Ekström (5 kol / 11,5 km) a Mike Rockenfeller (1 kolo / 2,3 km).

... Katherine Legge zajela nejrychlejší kolo, když jeho hodnota byla 48,620s. Britka se tak stala jedinou ženou v novodobé historii DTM, které se podařilo tohoto úspěchu dosáhnout. Absolutní rekord okruhu však o dvě desetiny vteřiny nepokořila. Ten i nadále drží Bruno Spengler a má hodnotu 48,446s.

... Katherine Legge se také stala ženou, které se v novodobém DTM podařilo dosáhnout nejlepšího kvalifikačního výsledku. Katherine se do závodu kvalifikovala jako pátá.

... Paul Di Resta dojel již třináctý závod po sobě na bodech. Znamená to tedy, že již od druhého závodu sezony 2008 (Oschersleben) vždy bodoval. Je tak samozřejmě jediným, kdo drží tuto bilanci. Zároveň to však bylo po dvacáté, co Di Resta v DTM bodoval.

... Ralf Schumacher získal letošní první body, když bývalý jezdec F1 proťal cílovou pásku jako šestý.

... tovární tým Mercedesu „Salzgitter / Mercedes-Benz Bank“ (Bruno Spengler a Gary Paffett) převzal průběžné vedení v šampionátu. Na druhé místo se naopak propadl tovární tým Audi „Audi Sport Team Abt“ (Timo Scheider a Tom Kristensen).

... jezdci Audi a Mercedes-Benz dohromady během víkendu odjezdili 3 509 kol, což je 8 070,7 km. Víckrát 2,3 km dlouhou trať objeli jezdci ingolstadtské automobilky, bylo to 1 906 kol (4 383,8 km). Osmička jezdců Mercedesu dohromady odjela 1 603 kol (3 686,9 km).

... úplně nejvíce kol odkroužil Gary Paffett. V tréninku, kvalifikaci, warm-upu a v závodě odjel Brit 219 kol. To je jen o dvě více než značkový kolega Ralf Schumacher.

... Alexandre Prémat opět neviděl cil. Ze závodu tak odstoupil, stejně jako na úvodním závodu sezony na Hockenheimringu a na EuroSpeedway Lausitz.
Vytisknout

Diskuze: Věděli jste že...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Jorge Lorenzo v Laguna Seca na Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud