Norisring: Wickens vítězí i v závodu

iM2, 28. června 2014, 12:06 Google+

ZÁVODNÍ VÍKEND; O víkendu pokračuje šampionát DTM svým čtvrtým závodem roku, tentokrát se jede na městské trati Norisring. Legendární trať v Norimberku je nekratší tratí v kalendáří, obvykle se zde schází velké množství diváků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wickens, Robert

Wickens, Robert | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Závod:
Robert Wickens dnes v Německu dokázal získat perfektní vítězství systémem start-cíl. Na Norisringu se jelo za smíšených podmínek. Kvůli dešti se startovalo za safety carem a odjelo se za ním prvních pět kol. Pak předvedl povedený start právě Wickens. Je třeba ale dodat, že v poslední zatáčce před restartem roztočil druhého Paula di Restu jedoucího taktéž na Mercedesu Jamie Green na Audi. To zbytek pole docela zdrželo. 

Robert tak měl po pouhém jednom okruhu náskok asi 3,2s. Jamie pak Kanaďana stahoval, minimálně se ale dostal na nějaké 2s. Nicméně opravdový souboj o vítězství jsme během celého závodu neviděli. Kolem poloviny závodu byl odstup mezi prvním a druhým asi 10s. 

Po zastávce pro gumy Option v 58. kole tento rozestup vzrostl na 15 sekund, v cíli to bylo 23,9s. Green dostal po zásluze za odstřelení di Resty penalizaci 5 sekund při povinné zastávce. Po tomto pit stopu byl Jamie třetí za Christianem Vietorisem na Mercedesu a dlouho to vypadalo na double třícípé hvězdy. Vietoris ale musel v 75. kole vzdát pro problém s uchycením zadního pravého kola.

Jeho odstoupením si samozřejmě polepšil i v cíli třetí Mattias Ekström, který se během závodu na tuto pozici probojoval z hloubi pole. Čtvrtý byl Edoardo Mortara, který se díky tomuto výsledku dostal na průběžné druhé místo v hodnocení DTM. I on předvedl hezkou stíhací jízdu ze zadních řad.

O páté místo jsme mohli vidět souboj mezi Adrienem Tambayem a Pascalem Wehrleinem. Tambay byl sice nakonec pátý, ale Wehrlein jel zkraje souboje před ním, ovšem Francouz jej v první zatáčce roztočil. 

Bojovalo se i o sedmé místo - tentokrát mezi Joeym Handem, Marcem Wittmannem a dvojicí Audi Mikem Rockenfellerem a Timem Scheiderem. Z něj vyšel vítězně průběžně vedoucí muž letošního DTM, Wittmann. Pak byl Hand, loňský mistr Rockenfeller a nakonec Scheider. 

Smutně závod skončil pro Garyho Paffetta na Mercedesu, kterého odstřelil Martin Tomczyk. Hvězda Mercedesu tak má po čtyřech odjetých závodech jen 4 body a je v průběžném pořadí až 20.

Výsledky závodu: zde

Kvalifikace: 
Robert Wickens bude stát na Norisringu na pole position podruhé za sebou. Dnes odpoledne se mu v ulicích Norimberku povedlo dát dohromady perfektní kolo. Mercedesu se navíc podařilo navázat na formu z tréninků a do TOP8 dostal hned 8 svých vozů! O pole position si to rozdali Wickens s kolegou z týmu HWA, Paulem di Restou.

Oběma se podařilo jako prvním v tomto víkendu prolomit hranici 48 vteřin (v závěru kvalifikace se pod tuto metu dostal i Jamie Green s Audi). Ještě chvíli před koncem kvalifikace byl na čele Skot, ale poslední výjezd v kvalifikaci posunul. Závěrečný rozdíl mezi nimi dvěma byl ale méně než 1 desetina sekundy.

"Čekal jsem, že to zde bude lepší [pro Mercedes]. Ale že to bude takto dobré, to jsem nečekal," 
připustil na tiskové konferenci vítěz kvalifikace. Třetí příčka připadně BritoviGreenovi na Auditen měl velký problém postoupit z Q2, do Q3 jej poslalo až jeho poslední kolo v samém závěru prostřední části. V Q3 už ale 'místní specialista' zářil a společně s oběma Mercedesy na čele se jako jediný dostal pod 48s.

Sílu Mercedesu podtrhli Pascal Wehrlein, Gary Paffett a Christian Vietoris, kterým náležímísta 4-6. Sedmý byl loňský 'smutný vítěz' Mattias Ekström. Lídr šampionátu, Marco Wittmann, byl až 8., když se stal nejlepším jezdcem BMW. Zajímavé je, že byl jediným zástupcem mnichovské značky, který postoupil do Q2. BMW kvalifikace obecně moc nevyšla.

Výčet značek, které vypadly už v Q1, byl letos neobvykle pestrý. Hned v první části se rozloučil jeden Mercedes (Petrov), dvě Audi (Scheider a Mortara) a dvě BMW (Tomczyk a Felix da Costa).

Výsledky kvalifikace: 
zde

Výsledky 2. volného tréninku: zde

Výsledky 1. volného tréninku: zde
 
Vytisknout

Diskuze: Norisring: Wickens vítězí i v závodu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Paffet: Nejedná se o ztracený rok

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud