Norisring: Na poslední chvíli vítězí Green

iM2, 24. srpna 2012, 23:32 Google+

ZÁVODNÍ VÍKEND; Jediná městská trať v kalendáři DTM čeká na závodníky a diváky tento víkend. Okruh Norisring měří nejméně v kalendáři a leží v samotné srdci Norimberku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Závod:

Specialista na místní trať, Jamie Green z Mercedesu, získal v posledním kole vítězství na městské trati. Brit obral Martina Tomczyka o jeho první vítězství s BMW hodně statečným manévrem v úplně poslední zatáčce závodu! Green přitom poskočil ze 3. na 1. místo během poslední dvou kol závodu! Jamie po poslední zastávce v boxech zajížděl opravdu skvělé časy a na 2. místo na úkor Bruna Spenglera se dostal když do cíle zbývala 2 kola.

Poté se velmi rychle přiblížil i Tomczykovi, ale už to vypadalo, že Martin svoje vedení uhájí. Jenže to by se Green nesměl v poslední zatáčce dostat na vnitřek. Díky statečnému manévru, při kterém došlo i na kontakt mezi oběma vozy, se dostal do čela. Velmi zklamaný a naštvaný Tomczyk dojel do cíle na 2. místě před kolegou Spenglerem.

Závod začal jak je na místní poměry zvykem. V první zatáčce došlo ke kontaktu hned 7 vozů, což vyústilo v safety car. Na čele se docela překvapivě objevil Ralf Schumacher. Gary Paffett byl jedním z jezdců, kteří doplatili na incident v první zatáčce, Brit byl roztočen do hodin. Jedním z vrcholů tohoto závodu byla jeho stíhací jízda, kterou Gary zakončil na 4. místě! Tyto body by se mu mohli v konečném účtování velmi hodit.

Mattias Ekström, druhý muž průběžného pořadí před závodem na Norisringu, už takové štěstí neměl a po nehodě v první zatáčce s Augusto Farfusem musel ze závodu odstoupit. Také možný viník (podle jeho slov ho zezadu někdo postrčil) nehody Farfus musel o několik kol později odstoupit kvuli poškození svého vozu.

Schumacher se z vedení moc dlouho neradoval, propadl se po zastávkách v boxech a poté kvůli technickým problémům svého C-Klasse Coupé musel odstoupit. V závěru závodu se na trati objevila suchá stopa, někteří jezdci se rozhodli zariskovat a zvolili slicky. To se jim ale nevyplatilo.

David Coulthard zažil svůj doposud nejlepší závod v DTM, klasifikován byl na 5. místě. Až za ním byla nejlepší Audi, za volantem seděl Mike Rockenfeller. Konec bodované desítky obsaidli  Andy Priaulx s BMW, Christian Vietoris a Robert Wickens na Mercedesech a poslední bod získal Dirk Werner na BMW.

Výsledky zde

Kvalifikace:

Vedoucí muž průběžného pořadí Gary Paffett získal pro Mercedes další pole positon. Díky výkonu Jamieho Greena se Mercedes může těšit z kompletní první řady. Green, který je všeobecně považován díky svým 3 vítězstvím na této trati za specialistu Norisringu, přitom zaostal za týmovým kolegou o 0,032s!

Nejlepší jezdec BMW byl Augusto Farfus, který získal v závěrečném "rozstřelu" v Q4 (jízda na jedno měřené kolo) 3. místo. Hned za ním je nejlepší Audi v rukou bývaléh dvojnásobného mistra DTM, Mattiase Ekströma.

Do Q4 nepostoupil Ralf Schumacher, který dnes oslavil svoje 37. narozeniny. Postup mu unikl velmi těsně. Za ním se seřadí dva jezdci značky BMW, kteří k mnichovské automobilce přešli během letošní zimi od konkurence. Konkrétně se jedná o Martina Tomczyka (6.) - od Audi a Bruna Spenglera (7.) - od Mercedesu.

Výsledky zde

Výsledky 2. volného tréninku: zde

Výsledky 1. volného tréninku: zde

Vytisknout

Diskuze: Norisring: Na poslední chvíli vítězí Green

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Karel Abraham: Dojetí v Brně by bylo super

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud