Co dělá Green jinak? Šéf Greena: Je v laufu

iM2, 2. června 2015, 14:34 Google+

Jamie Green letos ukazuje perfektní harmonii mezi ním a autem, vždyť ze čtyř zatím odjetých závodů vyhrál hned tři a můžeme už jej řadit mezi favority na letošní titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
DTM

DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Z ničeho nic se z "mistra Norisringu" stal hlavním favoritem na titul v DTM sezoně roku 2015. S tím pravděpodobně nepočítal ani on sám. Od zisku třetího místa celkově v sezoně 2012 a jeho přechodu od Mercedesu k Audi se mu zrovna moc nedařilo. Ale teď je 32 letý Green ve formě jak nikdy. A se třemi vítězstvími ze čtyř závodů jasným favoritem číslo 1 na titul. 

 
Co ale stojí za tak náhlou změnou a vzestupem jeho formy? Vždyť jezdec v letech 2013 a 2014 obsadil v celkovém hodnocení jedenácté a desáté místo. Dá se celá změna přičítat jeho Audi RS5, se kterou se mu dařilo už v zimních testech? "Toto auto je dobré pro můj jízdní styl. Od prvního dne testů mi sedí vyvážení," říká Jamie Green.
 
Když se všichni tři výrobci v DTM sešli v březnu na prvním oficiálním testu ITR v Estorilu, tak byl Green na špici před všemi o 0,399s, což je poměrně velký rozdíl. V nedělní kvalifikaci dokázal druhému nadělit dokonce 0,520s. Bývalý sportovní šéf Mercedesu a aktuální odborník německé televizní stanice ARD, Norbert Haug, dokonce prohlásil: "Jamie je pro mě třídou". 

Proč je tak rychlý, to přesně neví ani samotný jezdec. V autě se prostě cítí dobře. "Mohu se jednoduše pohybovat na limitu," říká. To bylo dobře vidět i v sobotním závodu na Lausitzringu. Ačkoliv mu nefungovalo DRS, dokázal si udržet první místo. "To je už jedinečné," řekl Haug.
 
Nadšený je také Arno Zensen, týmový šéf Greena u týmu Rosberg Audi. "Podobný start do sezony jsme ještě nezažili. Jamie vyhrál tři ze čtyř závodů - senzační. Jamie má čistou hlavu. A teď je jednoduše v laufu."

To ostatně potvrzují také statistiky. Brit získal 75 ze 100 možných bodů. Za favorita letošní sezony se ale jezdec považovat ještě nechce. "Po čtyřech závodech ještě nejsme v půlce sezony, ale spíše na jejím počátku. 14 závodů je ještě otevřených. To je dlouhá cesta, na které se toho může ještě hodně stát." Na mistrovskou trofej "zatím ještě nemyslí".

Další závod se ale jede na Norisringu a na ní Green umí. Mezi lety 2008 a 2012 zde vyhrál hned čtyřikrát. V letech 2011 a 2014 byl druhý. Jeho cíl pro Norisring je tedy jasný: "Na Norisringu chci pro Audi vyhrát."
Vytisknout

Diskuze: Co dělá Green jinak? Šéf Greena: Je v laufu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

DTM

Výrobci se shodli na posunutí testu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud