Výrobci se shodli na posunutí testu

iM2, 2. června 2015, 14:22 Google+

Vzhledem k tomu, že BMW a Mercedes mají na dodavatele gum v DTM, společnost Hankook, poměrně dost otázek, došlo k přesunutí testu, který byl plánován na německém Lausitzringu v průběhu tohoto týdne.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
DTM

DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Dle původního plánu měly všechny tři značky DTM v průběhu tohoto týdne testovat na německém Lausitzringu. Z testu ale sešlo. "Na úterý a středu naplánované testovací jízdy byly přesunuty. Společně s DMSB a ITR se výrobci v neděli večer dohodli na tomto postupu," stojí v prohlášení. Má se za to, že hlavním důvodem posunu testu je chování pneumatik Hankook. 
 
Jak BMW tak Mercedes si během druhého závodního víkendu v DTM stěžovali na to, že se jim nedaří jednotné gumy "správně používat". To ostatně potvrdil také šéf Mercedesu v DTM, Ulrich Fritz: "Na poměry DTM jsou mezi námi a Audi světy." Tím naznačuje, že automobilka z Ingolstadtu letošnímu ročníku DTM zatím dominuje. 
 
Také BMW se s pneumatikami od Hankooku trápí, což potvrdil také Jens Marquardt, šéf BMW v DTM, v rozhovoru pro německý ARD. "V zimě se nám podařil pokrok, teď ho ale nevidíme. Jak ho teď dostat na silnici?" Proto Marquardt volal po posunutí testu už v neděli odpoledne. 
 
Ještě před začátkem nedělního závodu říkal: "Možná, že nám přinese více, když provedeme intenzivnější analýzy, než pojedeme testovat. Je pár věcí, na které musíme nakouknout intenzivněji. Musíme se na to možná hlouběji podívat s Hankookem. Jeden výrobce to s gumami zvládá dobře. Dvě ostatní značky na této úrovni jezdit nemohou."
Vytisknout

Diskuze: Výrobci se shodli na posunutí testu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

DTM

Green vládne, Audi bez konkurence

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud