Green: Podium beru jako mezník

iM2, 23. září 2013, 08:23 Google+

Jezdec Audi, Jamie Green, věří, že podiové umístění z Oscherslebenu je něco jako mezník v jeho působení u Audi. Jedná se o jeho první podiové umístění pro ingolstadtskou značku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Jamie Green před sezonou přestoupil od Mercedesu k Audi, konkrétně týmu Abt Sportsline. Až do závodu na Oscherslebenu byl jeho nejlepší výsledek v této sezoně 5. místo z Lausitzringu. Dále bodoval už jen v Moskvě, kde byl 6. V Německu se kvalifikoval jako 2., ale poté, co Spengler dostal penalizaci se posunul na pole position.

Nedělní závod dokončil jako 3., před ním byl pouze Augusto Farfus a kolega Mike Rockenfeller. Navíc v závěru se zdálo, že byl Green rychlejší, jenže samozřejmě na Němce neútočil, protože Jamie už titul získat nemůže: "Pokaždé, když stojíte na podium, je to fantastický pocit. To je také důvod, proč jsme zde a závodíme.

Ve spolupráci s Audi je to jakýsi milník. Je to důležitý krok k tomu, abych naplnil svůj další sen. Získat vítězství s Audi. Teď mohu říci, že si opravdu rozumím s mým vozem, inženýrem i týmem. Závodní víkend trvá pouze dva dny, takže je zřejmé, že adaptace bude trvát trošku déle,"
říká Brit, který už snad RS5 DTM přišel na chuť.


V dobách Mercedesu vyhrál Jamie na Hockenheimu dvakrát (2007 a 2011) a získal několik druhých míst, na Zandvoortu nevyhrál ani jednou

"Oschersleben byl navíc příkladem bezproblémového závodu. Měli jsme dobrou kvalifikaci a bezproblémový závod. To mě naplňuje optimismem," říká jezdec, který věří, že v závěrečných dvou závodech roku může zabojovat o svoje první vítězství v barvách Audi. "Cítím se opravdu dobře a na oba okruhy, která nás čekají, mám dobré vzpomínky a chci dosáhnout víc. Navíc obě tratě by nám měly sedět."
Vytisknout

Diskuze: Green: Podium beru jako mezník

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Farfus, Augusto

RBM BMW oslavuje skvělého Farfuse

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud