RBM BMW oslavuje skvělého Farfuse

iM2, 20. září 2013, 11:11 Google+

Šéf týmu RBM BMW, Bart Mampaey, po vítězství Augusta Farfuse na Oscherslebenu označil svého jezdce za skvělého pilota. Brazilci se hned na startu podařilo překonat z pole-position startujícího Jamieho Greena a závod už kontroloval. Je to jeho letošní druhé vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Farfus, Augusto

Farfus, Augusto | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Druhý v cíli, Mike Rockenfeller, ztratil 6,2s. Na Oscherslebenu se také Farfus již po šesté v řadě dostal do TOP4 v kvalifikaci a také potřetí za sebou stanul na podium. "Tohle byl od Augusta skvělý výkon. Už jeho kvalifikace byla skvělá - po šesté v řadě se mu podařilo proniknout do TOP4. To je poutavý výsledek.

Klíčem k úspěchu v závodu byl skvělý start. Po něm se mu podařilo vybudovat si na čele náskok a posléze kontrolovat závod. Ze strategického pohledu nebylo jednoduché udržet Mika Rockenfellera za zády. Ale nakonec se ukázalo, že naše rychlost na obou nabízených směsích pneumatik byla dost dobrá na to, abychom v čele zůstali až do cíle,"
říká šéf týmu Bart Mampaey.

Také Augusto Farfus byl se svým výkonem spokojený a cítí, že se mu podařilo během závodu dostat z obou směsí maximum: "Každé vítězství je skvělé a musíte o něj tvrdě bojovat. Tato trať je hodně specifická, ale z minulosti mám na místní závody dobré vzpomínky. Start z druhé příčky se mi povedl a rychlost byla hned od začátku dobrá.

Na pneumatikách Option se mi dařilo újíždět a když jsme přezuli na pneumatiky Prime, tak jsem byl schopný jezdit srovnatelné časy jako Mike [Rockenfeller]. Auto bylo po celou dobu závodu stabilní. Chtěl jsem odvést dobrou práci a naštěstí byla tak dobrá, že to stačilo na první místo."


Farfus jediný může zastavit Rockenfellera od zisku jeho prvního titulu v DTM

Farfus je teď na 2. místě v tabulce jezdců, na svém kontě má 91 bodů, Rockenfeller jich má 124. Právě jezdec BMW je již jediným konkurentem, který ještě může zastavit Mika Rockenfellera v zisku jeho prvního titulu v DTM. Němci ve službách Audi ale stačí pouze jedno druhé místo z posledních dvou závodu roku a do Ingolstadtu vrátí titul DTM poprvé od roku 2011.
Vytisknout

Diskuze: RBM BMW oslavuje skvělého Farfuse

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Paffett přišel o závod už v kvalifikaci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud