Paffett přišel o závod už v kvalifikaci

iM2, 19. září 2013, 20:02 Google+

Gary Paffett cíti, že závod na Oscherslebenu ztratil už v sobotní kvalifikaci. Brit vyrážel do závodu z 12. místa (penalizace 5 míst za použití nesprávných pneumatik v tréninku) a dokončil jako 6.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Gary Paffett přitom o víkendu slavil - v DTM jel svůj jubilejní 100. závod. Jenže už v sobotu se dozvěděl nepříjemnou zprávu, a sice že přijde o 5 míst na startu v důsledku použití nesprávné sady pneumatik v sobotním tréninku. V kvalifikaci byl Brit nejlepším jezdcem Mercedesu, když obsadil 7. příčku.

V neděli si mistr DTM z roku 2005 proklestil cestu až k 6. pozici a stal se tak jediným pilotem stuttgartské značky, který bodoval. Podle něj ho však o možnost vyhrát připravila penalizace za nesprávné použití pneumatik.

"Bohůžel, závod jsem ztratil v sobotní kvalifikaci. V sobotu nám na nejrychlejší moc nechybělo, ale v neděli jsme byli nešťastní [zdržováni za pomalejšími vozy]. Hodně mě stál start až ze 12. příčky v důsledku mé penalizace.



Kdybych vyrážel ze sedmé pozice, jak jsem se kvalifikoval, tak bych měl mnohem větší šanci závod dokončit s jezdci na čele. Odjel jsem jinak skvělý závod. Udržoval jsem se ve vzdálenosti od Mika Rockenfellera a Augusta Farfuse tak, že jsem je vždy na rovince viděl. Audi bylo velmi silné ale ne nepřemožitelné."
Vytisknout

Diskuze: Paffett přišel o závod už v kvalifikaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Spengler za nehodu s Wickensem penalizován

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud