Winkelhock/Basseng vyhrávají v Navařře

iM2, 2. července 2011, 22:56 Google+

NAVARRA, KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Markus Winkelhock a Marc Basseng zvítězili v dnešním kvalifikačním závodu a ujali se tak průběžného vedení v šampionátu mezi jezdci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Basseng/Jäger

Basseng/Jäger | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Basseng v úvodní fázi závodu jezdil za druhým Lamborghini týmu All-Inkl pilotovaným Nickym Pastorellim, když se neustále snažil najít místo, kudy by svého kolegu předjel. Musel však počkat až do zastávek v boxech, kde za volant pustil svého kolegu, Marcuse Winkelhocka.

Dřívejší jezdec formule 1 a DTM zajel po výjezdu z boxů velmi rychlé kolo, což ho dostalo před kolegu Pastorelliho, Dominika Schwagera, když tato posádka zajela do boxů o kolo později. Winkelhock si navíc v čele vybudoval slušný náskok. Nicméně i v této fázi závodu byly Lamborghini na prvních dvou místech.

V zítřejším závodu však nemůžeme čekat první řadu kompletně v režii Lamborghini, protože posádka Pastorelli/Schwager dostala penalizaci pěti míst na startu za výměnu motoru. Ford GT40 týmu Marc VDS Ford posádky Maxime Martin a nováčka v sérii Bertranda Baguettea se také mohl zapojit do bojů o čelní příčky.

Martin do závodu odstartoval a pak na trati vydržel o tři kola déle než vedoucí Lamborghini. V boxech ale měla posádka problém s dveřmi jejich speciálu. Baguette se tak vrátil na dráhu na čtvrtém místě a do konce závodu dokázal získat jednu pozici.

Christian Hohenadel za volantem Aston Martinu týmu Hexis dojel na páté pozici za čtvrtým Jamiem Campbellem-Walterem na Nissanu týmu Sumo Power.

Ze začátku závodu si nevedla špatně ani Exim Corvette a Aston Martin týmu Hexis se startovním číslem 3. Nicméně Clivio Piccione zezadu narazil Corvette Mika Hezemanse a poškodil vozu záď. To vyústilo až v odstoupení tohoto speciálu a pro Piccioneho to znamenalo drive-through penalizaci.

Výsledky naleznete zde.

 

Vytisknout

Diskuze: Winkelhock/Basseng vyhrávají v Navařře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Norisring: Spengler na pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud