Norisring: Spengler na pole position

iM2, 2. července 2011, 22:32 Google+

NORISRING, KVALIFIKACE; Bruno Spengler získal pole position na německém Norisringu. Do zítřejšího závodu tak bude vyrážet jako první z trojice Mercedesů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Ve svém ostrém kole v Q4 sice Kanaďan trochu zablokoval kolo v nájezdu do druhé zatáčky, nicméně i tak mu to stačilo, aby porazil druhého na startu, Brita Garyho Paffetta. Ten v Q4 zajížděl své rychlé kolo jako první. První řadu tedy kompletně obsadí jezdci týmu HWA.

Po Spenglerovi na trať ještě vyráželi Jamie Green a Mattias Ekström. Ani jeden však nebyl schopen porazit dva předešlé závodníky, když oba zablokovali svá kola v první zatáčce. Pilot Mercedesu byl jen o trochu rychlejší než vítěz Q3, Ekström.

Třetí část kvalifikace, která rozhoduje o nejrychlejší čtyřce, která si to pak rozdá v Q4 o pole position, byla v podstatě ukončena dříve, když v jejím průběhu začalo pršet. To poškodilo Ralfa Schumachera, Maro Engela, Tima Scheidera a Edoarda Mortaru, kteří fakticky nemohli bojovat o postup do Q4, a tak si to rozdali o místa 5 až 8.

Průběžně vedoucí muž šampionátu, Martin Tomczyk, zajel s jeho Audi A4 DTM specifikace 2008 až devátý čas. Po zranění se na závodní trať DTM vrátil také Mike Rockenfeller. Ten však neprošel dále než do Q1, a tak bude startovat ze 17. pozice.

Výsledky kvalifikace naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Norisring: Spengler na pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Grosjean/Mutsch

Jezdecké sestavy pro španělský závod

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud