Lamborghini Reiteru v Itálii neporaženo

iM2, 24. října 2010, 22:16 Google+

NAVARRA ZÁVOD; Duo jezdců Lamborghini týmu Reiter, Ricardo Zonta a Frank Kechele, dokázalo při posledním evropském závodu šampionátu FIA GT1 v Navařře získat vítězný double. Černé Lamborghini Murcielago GT1 opanovalo po kvalifikačním závodu i závod pohárový.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Daniel/Zonta

Daniel/Zonta | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Jejich jízda za vítězstvím v pohárovém závodu byla podobně dominantní jako v dopoledním kvalifikačním závodu. Černý stroj Lamborghini Murcielago R-SV projel vítězně podruhé v jednom dni cílem, tentokrát s náskokem 12s na nejbližšího rivala.

„Cítil jsem hned po usednutí do auta na začátku víkendu, že je hodně rychlé a velmi jednoduše se bude ovládat. Neudělali jsme žádnou chybu, a tak si odvážíme vítězný double,“ shrnul stručně veleúspěšný víkend týmu Reiter Zonta.

Druhý dojel do cíle Aston Martin týmu Hexis pilotů Frederica Makowieckiho a Yanna Clairaye. Velkou měrou se na tomto výsledku podílel Makowiecki, který během první kola poskočil z devátého místa na startu na místo čtvrté a za další tři kola už byl druhý.

Jamie Campbell-Walter byl další jezdec, kterému se vyvedl start, jezdec týmu Sumo Power na voze Nissan startoval z pátého místa a po prvním kole byl druhý. Na chvíli se sice Jamie ve svém stintu propadl až na místo čtvrté, ale kolegovi Warrenu Hughesovi už předával z místa třetího.

Warren odolával velkému tlaku ze strany Tomáše Engeho ze stáje Young Driver AMR na dalším Aston Martinu. Český jezdec nakonec nedokázal Brita v Nissanu předjet, a tak pódium získali jezdci stáje Sumo Power.

Jezdci stáje Vitaphone na Maserati MC12, Andrea Bertolini a Michael Bartels, získali další body, které jim bohatě stačili k udržení se ve vedení průběžného hodnocení mezi jezdci. Jejich nejbližší rival v tabulce, Thomas Mutsch (Matech Ford) musel odstoupit po kolizi s Corvette Alexe Margaritise. Thomas Mutsch se pokoušel o stíhací jízdu, protože jeho kolega, Richard Westbrook, se v chaotickém první kole roztočil a spadl až na samý závěr pole.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Lamborghini Reiteru v Itálii neporaženo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bouchut/Kox/Walchhofer

Lambo vítězí v kvalifikačním závodu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud