Spousta chyb od van Gisbergena, rozezlený Engel se omluvil

iM4, 6. března 2017, 12:34 Google+

20 minut do konce dvanáctihodinovky v Bathurstu. Shane van Gisbergen nezvládá Mercedes AMG GT3 v jedné ze zatáček a končí ve zdi. Když to vidí jeho týmový kolega Maro Engel kopne jen do pneumatik a rozezleně odejde z garáže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Maro Engel

Maro Engel | foto: Mercedes-AMG

Sdílejte článek

Následovala scéna, která obletěla celý svět a díky níž Maro Engel přišel o veškeré fanoušky na Novém Zélandu. 

"Tohle podle mě není motorsport. Měl bych si dávat pozor na to, co říkám, ale jediné, co jsem tento víkend viděl, byla spousta chyb od Shana. Je to těžké přijmout to."

S chladnou hlavou už však německý jezdec hovořil jinak: "Mluvil jsem se Shanem. On se mi omluvil za to, že ukončil náš závod, já zase za věci, které jsem řekl do TV. Pravděpodobně jsem neměl dělat ten rozhovor, to uznávám. To nebyl správný čas, abych mluvil do televize. Shane je skvělý jezdec, všichni to ví," uznal Engel.

"I tak si ale myslím, že ani on sám nebude spokojený s tímto víkendem. Udělal mnoho chyb, ať už se jedná o kvalifikaci nebo konec závodu. Je to skvělý jezdec, ale je to prostě škoda, protože tohle od něj nejsme zvyklí vídat. Jsem si jistý, že je taky zklamaný," dodal německý jezdec, jenž letos bude závodit v DTM.

S van Gisbergenem sice nijak nepohnula Engelova kritika, uznal však svoji vinu za incidenty, které vyústili v odstoupení týmu STM Motorsport ze závodu.

"Ani nevím, co o mě (Engel) řekl, ale omluvil se mi za to. Nechci komentovat to, co řekl. Omluvil jsem se mu, omluvil jsem se všem v týmu a omluvil jsem se i týmu, který kvůli mé chybě odstoupil. Jel jsem prostě přes limit a snažil jsem se z toho vytěžit maximum, ale prostě to nevyšlo."

"Opravdu nesnáším dělání chyb a zklamání týmu. Beru si z toho ponaučení, ale nemělo by se to stávat. O té penalizaci jsem nevěděl, takže jsem si myslel, že to bude v pohodě, tak jsem šel po Jamiem. Šel jsem do toho příliš tvrdě a přehnal jsem to," řekl van Gisbergen ke své havárii.

Vytisknout

Diskuze: Spousta chyb od van Gisbergena, rozezlený Engel se omluvil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Toyota Gazoo Racing

WEC: Toyota GAZOO Racing - tradice nadevše

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud