Lekce pro Audi

iM2, 29. dubna 2012, 22:29 Google+

Po naprosto bezproblémovém závodním víkendu ve francouzském Nogaru se už Belgian Audi Club Team WRT na domácí půdě v Zolderu tak nedařilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: JohnRourke/SRO

Sdílejte článek

Špatná volba pneumatik pro kvalifikační závod dostala obě Audis R8 LMS ultra posádek Oliver Jarvis/ Frank Stippler a Laurens Vanthoor/Stephane Ortelli mimo nejlepší desítku. V hlavním závodu pak spolu oba vozy dokonce kolidovaly. I přesto závod dokončily, avšak na 6. a 10. místě. Tým se i přesto udržel na čele hodnocení v obou tabulkách - mezi jezdci i týmy.

Sobotní závod začínal po rychlém ale vydatném dešti, týmu se nepovedlo správně trefit do volby pneumatik. Vozy dojeli až na 11. a 12. místě. "Byla to chyba a my to musíme uznat kolektivně, jako tým. Jezdci i tým se shodli na tom, že zůstaneme na mokrých pneumatikách, ale to nebyla dobrá volba. Jezdci si nebyli úplně jistí podmínkami na trati a boxová zídka také mohla zvolit konzervativnější řešení. Zanalizujeme vše, co se stalo, a vylepšíme naši komunikaci přes rádio v takovýchto případech, kdy musíte učinit rychle rozhodnutí. Vyhráváme spolu, ale i prohráváme," říká Vincent Vosse, šéf týmu.

Neděle týmu přinesla alespoň určité vylepšení výsledku, když s oběma vozy bodoval. Dvojice Ortelli-Vanthoor získala 6. místo, druhý pár Jarvis-Stippler byl 10. Stáj ale zažila velmi nepříjemný okamžik, když v průběhu závodu došlo ke kontaktu obou vozů: "Nikdy není příjemné, když se srazí právě vaše dva vozy. Ale tyto věci se mohou stát, pokud máte v týmu dvojice skvělých a opravdových závodníků. Nikdo v týmu nechce jezdce, kteří nebudou konkurenceschopní."

Vytisknout

Diskuze: Lekce pro Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schumacher, Ralf

Green a Paffett: Nové vozy jsou rychlejší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud