BGT: Triple pro Mercedes po chaotickém startu v prvním závodě sezony

iMotorSport.cz, 1. dubna 2017, 22:11 Aktualizováno 2.4.2017, 11:19 Google+

Blancpain GT Series Sprint Cup má za sebou první závod sezony. Vítězství v nočním kvalifikačním závodě v Misanu si připsali, po chaotickém začátku, Max Buhk s Franckem Pererou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Blancpain GT series

Blancpain GT series | foto: Blancpain GT Series / Vision Sport Agency

Sdílejte článek

Aktualizace: Posádka Schiller-Szymkowiak byla nakonec penalizována a skončila až jedenáctá. Maedows s Marciellem se tak posunuli na druhé místo a třetí příčku brali Abril s Kanem.

Před startem závodu působil velmi dobře Marco Mapelli s Lamborghini týmu Attempto Racing. Jak by také ne, když dostal modrý vůz na pole position. Ostatně vozy s nahněvaným býkem ve znaku se letos zdají být mnohem rychlejší jak vloni, kdy jsme je díky nepříznivému BoP dost často hledali až na chvostu výsledkových listin.

Nicméně pro posádku Mapelli-Venturini nedopadl závod ani zdaleka dle jejich představ. Start závodu sice Mapellimu vyšel, nicméně brzy zavlála na trati v Misanu červená vlajka. Na vině byla hromadná kolize šesti vozů. Před restartem závodu však Ital zajel do boxů kvůli problémům s autem a rázem bylo po závodě.

Na čele se tak objevil Max Buhk, na kterého první dvě kola zle dotíral Mirko Bortolloti, ale ten brzy zjistili, že na německé eso nemá. 

V popředí se pak po vzájemné kolizi dvou Mercedesů týmů HTP Motorsport a AKKA-ASP nejčastěji objevovaly Mercedesy, Lamborghini a o čtvrté místo v závěru závodu bojoval Andrew Watson s McLarenem.

Do boje o čtvrté místo mezi Watsonem a Engelhartem s Lamborghini se připletla i loňská vítězka soutěže Reiter Young Stars Caitlin Woodová. Australská závodnice si nepočínala zrovna nejcitlivěji a oba jezdce poslala mimo trať. Engelhart sice dokázal dojet alespoň na osmém místě, nicméně Wood skončil až osmnáctý.

Pro vítězství si tedy nakonec dojela dvojice Buhk-Perera. Velký dojem na všechny udělalo druhé místo dvou mladíků Schillera a Szymkowiaka, kteří startovali z desáté pozice a dovezli druhý Mercedes AMG GT3 týmu HTP Motorsport do cíle na druhém místě. Triple Mercedesu dokonali Marciello s Meadowsem, jenž hájí barvy týmu AKKA ASP. Je však ještě možné, že se tato dvojice dočká penalizace za incident s Dominikem Baumannem v úvodu závodu.

Zítřejší hlavní závod startuje ve 12:45 a můžete jej živě sledovat na Eurosportu.

Výsledky kvalifikačního závodu

Vytisknout

Diskuze: BGT: Triple pro Mercedes po chaotickém startu v prvním závodě sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Testy v Brně

Brněnské testovací dny ve fotografii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud