BGT: Bortolotti vybojoval další pole position pro Lamborghini

iMotorSport.cz, 6. května 2017, 21:53 Google+

Lamborghini zatím platí v Blancpain GT Series Sprint Cupu za papírově nejrychlejší vůz. Jak v Misanu, tak i Brands Hatch zvítězil vůz s nasupeným býkem ve znaku v kvalifikaci. Tu britskou ovládl Mirko Bortolotti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mirko Bortolotti

Mirko Bortolotti | foto: Blancpain GT Series / Vision Sport Agency

Sdílejte článek

A italský tovární jezdec Lamborghini si vskutku pohrál se zbytkem pole na legendární anglické trati. Vždyť nejbližší pronásledovatel, druhý Mies, ztratil na Bortolottiho celou půl sekundu.

Třetí místo vybojoval pro tým Rowe Racing Jesse Krohn s BMW M6 GT3. Toho ve druhé řadě doplní další "rozzuřený býk" s posádkou Companc-Siedler.

Z páté pozice odstartuje dvojice Romain Monti a Christopher Haase, za nimiž bude nejrychlejší z Mercedesů, a to vůz týmu AKKA-ASP s posádkou Serralles-Juncadella. Rychlost vozů Lamborghini potvrdila sedmým místem posádka Venturini-Mapelli.

Vcelku se dařilo i oběma posádkám českého týmu ISR Racing, jelikož se obě probojovaly do třetí části kvalifikace. Ceccon se Stipplerem odstartují z patnácté pozice, zatímco Schmidovi se Salaquardou patří pozice sedmnáctá.

Obrovskou vyrovnanost startovního pole pak potvrzuje i ztráta Salaquardy se Schmidem, která tvořila pouhou vteřinu.

Kvalifikační závod startuje ve 13:00 našeho času a hlavní bitva odstartuje v 17:15. Oba závody můžete sledovat živě na tomto odkazu.

Výsledky 3. části kvalifikace

Vytisknout

Diskuze: BGT: Bortolotti vybojoval další pole position pro Lamborghini

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

DTM

DTM: První vítězství sezony si připsal Auer

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud