BGT: Buhk s Pererou v hlavním závodě v Misanu totálně deklasovali konkurenci

iMotorSport.cz, 2. dubna 2017, 15:10 Google+

Blancpain GT Series má odjetý první závodní víkend. Závody v Misanu si podmanili jezdci s vozy Mercedes. Posádka Buhk s Pererou si navíc připsala vítězný double.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Blancpain GT series

Blancpain GT series | foto: Blancpain GT Series / Vision Sport Agency

Sdílejte článek

Dnešní hlavní závod Sprint Cupu sice nenabídl, co se týče dramat, tolik jako včerejší kvalifikační klání, i tak se ale bylo opět na co dívat. A u toho nejdůležitějšího byla dvojka Perera-Buhk. Ti se po startu z pole position brzy odtrhli svým pronásledovatelům, ačkoliv Vincent Abril se snažil na Pereru dotáhnout, a druhým v pořadí nadělili obdivuhodných 23 sekund.

Druhé místo nakonec uhájila, i přes veškerou snahu Dominka Baumanna o předjížděcí manévr v závěru závodu, právě dvojice továrních jezdců Bentley Abril-Kane.

Třetí místo pak brali Baumann s Erikssonem, jenž startovali až z dvacáté příčky. To, že budou Mercedesy i letos nejspíše největší zbraní na scéně GT3 vozů potvrdila dvojice Seralles-Juncadella, kteří se museli spokojit se čtvrtou pozicí.

Více se tentokrát, oproti včerejšku, dařilo dvojici BMW týmu Rowe Racing, jenž se seřadili za nejrychlejším vozem Audi týmu Saintéloc na pátém místě.

O deset příček nahoru stoupli v pořadím Rob Bell s Andrew Watsonem. Na hlavní závod nebude, bohužel, vzpomínat v dobré ani jedna z posádek týmu ISR Racing. Salaquarda s Schmidem si vysloužili penalizaci za nerespektování limitů tratě a skončili až patnáctí. Jejich týmoví kolegové Stippler s Cecconem proťali cílovou fotobuňku až na pozici pětadvacáté.

Za tři týdny pak odstartuje v královském parku v Monze také vytrvalostní část šampionátu. Druhý podnik Sprint Cupu se uskuteční první květnový víkend v Brands Hatch.

Výsledky hlavního závodu

Vytisknout

Diskuze: BGT: Buhk s Pererou v hlavním závodě v Misanu totálně deklasovali konkurenci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prologu v Monze se zúčastnily všechny týmy WEC 2017

WEC: Prolog v Monze - 1. den + FOTOGALERIE

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud