Oschersleben: Audi získává hattrick

iM2, 2. srpna 2009, 18:20 Google+

OSCHERSLEBEN, ZÁVOD; Úřadující šampión DTM, Timo Scheider, získal na německém Oscherslebenu v nedělním závodu své letošní první vítězství. Tovární tým Audi získal trojité vítězství, smůlu měl vítěz kvalifikace Tom Kristensen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Němec Scheider, který získal na domácí trati opět po roce vítězství, se do čela dostal hned na startu, kde předjel týmového kolegu Kristensena. Dán se v čele neudržel moc dlouho, protože vyinkasoval penalizaci za nesprávné najetí do startovního slotu. Ani odpadnutí Kristensena ovšem Audi nezabránilo v absolutním obsazení stupňů vítězů.

Na druhé a třetí místo se poté, co Kristensen zajel do boxů, posunuli Mattias Ekström, respektive Martin Tomczyk s dalšími letošními A4kami. Hned za nimi už byl nejrychlejší z Mercedesů, Paul di Resta, který vyrážel do závodů až z deváté pozice. Britský vláček vytvořil v cíli s kolegou Paffettem, kterému se start rovněž povedl a ze dvanácté příčky na startu poskočil až za Di Restu.

Bývalý šampión Gary Paffett těžil z povedeného startu a v přímém souboji předjel Alexandreho Prémata, to se posunul na osmé místo. Olivera Jarvise a Bruno Spenglera přeskočil v boxech. V závěrečné fázi závodu se Paffett dostal až za Di Restu, na kterého také zaútočil. Jejich náskok na kolegu Spenglera, který jel šestý, byl dostatečný.

Maro Engel se posunul pouhá dvě kola před cílem závodu na sedmé místo, když Jarvis musel vzdát kvůli defektu pneumatiky. Jarvis zprvu jezdil na krásném čtvrtém místě za továrními vozy Audi, později se propadl za Mercedesy kvůli horším zastávkám v boxech.

O kousek dál se strhl další zajímavý souboj, tentokrát mezi dvěma jezdci Audi, Mikem Rockenfellerem a Alexanderem Prématem. Rockenfeller tvrdě atakoval na osmé příčce jedoucího Prémata, oba roztočil a vystavil tak Prématovi stopku v závodu. Na poslední bodovanou příčku se tak posunul vítěz z Norisringu, Brit Jamie Green. Ale ani ten se z jednoho bodu dlouho neradoval. V nájezdu do posledního kola ho předjel mocně finišující a průběhem závodu frustrovaný Tom Kristensen.
Vytisknout

Diskuze: Oschersleben: Audi získává hattrick

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Oschersleben: Kvalifikační debakl Mercedesu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud