ELMS: První pole-position v sezoně má tým Dragonspeed

iMotorSport.cz, 14. dubna 2017, 19:43 Google+

Kvalifikace na úvodní podnik European Le Mans Series se uskutečnila již dnes na velikonoční Velký pátek. Na britském okruhu Silverstone byl nejrychlejší Ben Hanley z týmu Dragonspeed.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ELMS

ELMS | foto: ELMS

Sdílejte článek

Kvalifikace na zítřejší čtyřhodinovku byla přerušena červenými vlajkami, když Richard Bradley s orecou skončil zaklesnutý v kačírku třinácté zatáčky. Jamile na okruhu zavlály zelené vlajky, do konce kvalifikace zbývalo deset minut a právě v ten moment zajel Ben Hanley s prototypem Oreca LMP2 týmu Dragonspeed nejrychlejší čas v hodnotě 1:44.040. O dvě desetiny sekundy za ním skončil Filipe Albuquerque s ligierem týmu United Autosport. V pořadí třetí Enzo Guibbert s orecou zaostal za nejrychlejším časem o 1,1 sekundy.

V kategorii LMP3 získal premiérové pole-position tým AT Racing. Dán Mikkel Jensen zajel čas 1:53.665, což stačilo na to, aby o 0,121 sekundy překonal Seana Rayhalla z United Autosport. Ze druhé řady odstartuje Rayhallův týmový kolega Wayne Boyd, kterému na pole-position chybělo půl sekundy. Po jeho boku vystartuje do závody Simon Gachet z týmu Panis Barthez Competition.

První řadu v kategorii LMGTE si vyjely vozy Aston Martin. Nicki Thiim získal pole-position pro tým TF Sport s náskokem 0,197 sekundy před Rossem Gunnem z týmu Beechdean AMR Vantage.

Start zítřejší čtyřhodinovky v Silverstone se uskuteční v 15:30 SELČ.

Výsledky kvalifikace

Vytisknout

Diskuze: ELMS: První pole-position v sezoně má tým Dragonspeed

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

ELMS

ELMS: Nová sezona s více než třemi desítkami aut klepe na dveře

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud