Mercedes oznamuje rozdělení jezdců mezi týmy

iM2, 9. dubna 2014, 15:34 Google+

Mercedes oznámi jezdecké rozložení mezi své týmy pro sezonu 2014. Prezentace proběhla v německé továrně značky, v Untertürkheimu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Juncadella, Daniel

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

"Opět jsme dali dohromady velmi silný tým, který tvoří skvělý mix zkušeností a mládí," řekl Toto Wolff, šéf sportovních aktivit u značky Mercedes. Navrátilec do DTM, Paul di Resta, bude jezdit v jednom týmu s Christianem Vietorisem. Do tabulky týmů budou sbírat body pod jménem Original-Teile/AMG Mercedes a o jejich auta se bude startat tovární HWA.

Druhý dvoučlenný tovární tým HWA vytvoří Gary Paffett s Robertem Wickensem. Jejich stáj bude v tabulce týmů vedena pod názvem EURONICS/GRIP Mercedes AMG. Novikou sezony je, že HWA přidává páté auto (něco podobného jsme viděli třeba v roce 2005, kdy s pátým autem jezdil Jamie Green). Bude v něm jezdit Pascal Wehrlein a ponese název Gooix Mercedes AMG.

V týmu Mücke zůstává Daniel Juncadella, kterého dopňuje nováček v DTM, Vitaly Petrov. Jezdci týmu Mücke pojedou pod názvem Petronas/AMG Mercedes. "V Paulu di Restovi a Gary Paffettovi máme dva mistry DTM.

V dalších pěti vozech se představí jezdci, kteří si v DTM nebo F1 již svoje jméno vybudovali a kteří patří mezi naše juniory. Jsem přesvědčen, že naše sestava ukáže letos fanouškům AMG Mercedesu velkou show," zakončil Wolff.

Original-Teile/AMG Mercedes (HWA)
Christian Vietoris / Paul Di Resta

EURONICS/GRIP Mercedes AMG (HWA)
Gary Paffett / Robert Wickens

Petronas/AMG Mercedes (Mücke)
Daniel Juncadella / Vitaly Petrov

Gooix Mercedes AMG (HWA)
Pascal Wehrlein

Vytisknout

Diskuze: Mercedes oznamuje rozdělení jezdců mezi týmy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vietoris, Christian

Hungaroring: Mercedes srovnal s Audi skore

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud