Panther Racing a jeho skvělá kvalifikace

ar1, 6. března 2005, 03:05 Google+

S nejlepším výsledkem kvalifikace od roku 2003 vstoupí do nové sezony tým Panther Racing na startu Toyota Indy 300 v Homestead-Miami.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheckter, Tomas

Scheckter, Tomas | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

Panther Racing si díky času 24.8518s Tomase Schecktera připsal na svůj účet první letošní Pole position a třetí pozici zase díky času 24.9636 Tomáše Engeho. Enge se umístil nejlépe z nováčků a předčil mnoho zkušených jezdců. Je to jeho zatím nejlepší startovní pozice v jeho krátké kariéře jezdce Indy Racing League.

Toto umístění je také debutem nového sponzora Tomáše Engeho, kterým je výrobce energetických nápojů ROCKSTAR a společně s vozem Panther, tedy Dallara a motorem Chevrolet budou tvořit kombinaci s Tomášem Engem po celou letošní sezonu.

Toto Schecktrovo Pole position je jeho první u stáje Panther Racing a celkově šesté v kariéře jezdce IRL IndyCar Series. Naposledy odstartoval z první pozice v roce 2003 při stratu do závodu v Michiganu, kde startoval ještě za stáj Chipa Ganassiho. Loni skončil v závodě na oválu v Homestead-Miami Speedway na páté pozici, což bylo nakonec také jeho nejlepší umístění celé sezony.

Naposledy startoval tým z Pole position, kde zároveň zaznamenal dominantní výsledek v podobě vítězství Sama Hornishe jr. v Kentucky Speedway roku 2003. Dnešní top výsledek kvalifikace bude také nejlepším výsledkem od doby, co tým nasadil do šampionátu dva vozy. To předchozí nejlepší postavení na startu bylo loni, kde Scheckter stanul na třetí a nováček Mark Taylor se kvalifikoval šestý.

Tomas Scheckter:
“Loni jsme se museli vymlouvat na věci, které se moc nedařily, ale letos to vypadá, že by mohla být dobrá sezona a je dobré na začátku říct, „Odvedli jsme dobrou práce“. Tím víc to mohu říct, když jsem viděl, jak celý tým včetně chlapců od Chevroletu těžce pracovali přes celou zimu na přípravách. Je skvělé se znovu vrátit na Pole position, je to skvělý pocit. Jeli jsem s plnou nádrží a přesto jsme byli oba v top 3. Zítra to bude dobrý závod. Víme, že důležitější je závod, ale jsme si vědomi, že máme dobré nastavení a proto se můžeme těšit na zítřejší závod.“

Tomáš Enge:
“Nemohl jsem tomu uvěřit, že jsem dosáhl 214 mil za hodinu. Když mi to můj inženýr Andy Borme před kvalifikaci řekl, že musím dosáhnout takové rychlosti, odpověděl jsem mu „To nepůjde“. Každý od Panthera mě překvapuje a nepřestává překvapovat, dneska to dokázali znovu. Chevrolet se zde dokonce zlepšil i podle posledního testu a také oproti loňské sezóně. Auto se zdá být lepší a lepší. Víme, že závod bude důležitější, ale musím už teď poděkovat inženýrům a týmu za tento skvělý výsledek.“

Foto: Panther Racing
Vytisknout

Diskuze: Panther Racing a jeho skvělá kvalifikace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheckter, Tomas

Scheckter vyhrál 1. Pole - Enge startuje třetí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud