Paul Ricard: O vítězství se bily Corvette

Daniel Šupa, 26. srpna 2006, 09:35 Google+

Francouzské dějství šampionátu přineslo vzrušující souboj amerických vozů Chevrolet Corvette o první vítězství v letošní sezoně. Debutujícímu vítězství však napomohly problémy Maserati.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hezemans/Kumpen/Longin

Hezemans/Kumpen/Longin | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Posádka žlutého vozu C6 Kumpen / Hezemans / Longin stáje GLPK vyčkávala strategicky po dvě třetiny závodu na druhé pozici za vedoucím sesterským vozem pilotovaným Mentenem a Bellockem, kteří získali den předtím vůbec první pole position pro tým PSI Experience.

Po druhé zastávce v boxech ale došlo k výměně pořadí. V šampionátu FIA GT déle působící posádka si však zasloužené vedení musela náležitě chránit až pod šachovnicový praporek. V těsném závěsu se ztrátou tří vteřin protnul cílovou čáru vítězný vůz kvalifikace.

Úspěchu vozů Corvette, kterým francouzský okruh seděl od úvodních tréninků napomohly potíže Maserati stáje Vitaphone Daviese a Biagiho. Ti se na třetí pozici v cíli probili po startu z boxů přes celé startovní pole. Z pitlane začínali tříhodinovou stíhací jízdu poté, co se zapletli do kolize při cestě na startovní rošt.

Nejlepším zástupcem Aston Martin byla posádka Wendlinger / Peter rakouské stáje Race Alliance, jež byla poslední ve stejném kole s vítězným Chevroletem.

Ve Francii se opět na startu ukázal bývalý favorit šampionátu Lister Storm, ale jeho účast byla tentokrát opravdu symbolická, neboť po pouhých sedmi kolech byl ze hry venku.

Vedení v seriálu si po polovině odjetých závodů drží Bartels a Bertolini mezi jezdci a Vitaphone Maserati mezi týmy. Přes svoji neúčast na okruhu Paul Ricard patří Jarkovi Janišovi šesté místo.


Výsledky závodu

Průběžné pořadí jezdců GT1

Průběžné pořadí týmů GT1


Foto: DPPI / FIA GT

Vytisknout

Diskuze: Paul Ricard: O vítězství se bily Corvette

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Sebastien zatiaľ velí Montrealu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud