Luhr a Krumm vítězí i v závodě

iM2, 17. července 2011, 20:35 Google+

PAUL RICARD, ZÁVOD; Posádka týmu JRM Nissan, Michael Krumm a Lucas Luhr, získala double ze závodního víkendu na Paul Ricard, když po zisku vítězství ve včerejším kvalifikačním závodě získali vítězství i v dnešním závodě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Krumm/Turner

Krumm/Turner | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Posádka Krumm a Luhr vedla během celého hodinového závodu mimo krátké doby během zastávek v boxech v polovině závodu. Krumm během prvního stintu vybudoval až čtyř vteřinové vedení před průběžně druhým Tomášem Engem na voze Aston Martin týmu Young Driver AMR.

Luhr se po zastávkách v boxech ocitl před druhým Aston Martinem týmu Young Driver s pouze vteřinovým náskokem, ale během druhého stintu byl schopen svůj náskok na Darrena Turnera navýšit. V cíli však druhá posádka ztrácela pod jednu vteřinu.

"Potřeboval jsem hodně času, abych dostal pneumatiky na správnou teplotu. Pak už jsem měl grip a mohl jsem si vybudovat náskok. Chtěl jsem si udělat tak velký náskok, jak jen to bylo možné pro případ, že by něco šlo špatně, což se stalo," řekl Krumm.

Druhé auto týmu Young Driver, které od Tomáše Engeho převzal Alex Muller, dojelo třetí. Jeho náskok na třetího v pořadí, Nissan týmu Sumo Power v rukou Davida Brabhama, byl mizivý. Dřívější vítěz závodu 24 hodin Le Mans, který se střídá s Jamiem Campbellem-Walterem, předjel Maxime Martina ve Fordu GT40 týmu Marc VDS jen dvě kola před cílem a byl schopen se ještě dotáhnout na odstup lehce přes půl vteřiny na Aston Martin v rukou Alexe Mullera.

Francouzský double vynesl posádku Michael Krumm a Lucas Luhr do čela průběžného bodování mezi jezdci. Do té doby vedoucí jezdci průběžného pořadí, Marc Basseng a Markus Winkelhock , dojeli pouze na osmém místě s jejich Lamborghini Murcielago týmu All-Inkl.

Výsledky závodu naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Luhr a Krumm vítězí i v závodě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Campbell-Walter/Hughes

Krumm a Luhr ovládly kvalifikační závod

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud