Krumm a Luhr ovládly kvalifikační závod

iM2, 16. července 2011, 23:10 Google+

KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Jezdci Nissanu, Lucas Luhr a Michael Krumm, vyhráli kvalifikační závod ve francouzském Paul Ricard. Německá dvojice ve voze týmu JRM zvítězila s přehledem poté, co se do čela dostala díky zastávce v boxech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Campbell-Walter/Hughes

Campbell-Walter/Hughes | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Luhr stíhal svého kolegu z JRM, Petera Dumbrecka, během první poloviny závodu. Luhr zůstal na trati o kolo déle a také mechanikům týmu se zastávka u druhého vozu povedla o něco lépe, což vyústilo ve výměnu pozic obou GT-R.

Kolega Dumbrecka, Richard Westbrook, se pokusil na konci kola, kdy Krumm vyjížděl z boxů, na konci cílové rovinky zaútočit na svého týmového kolegu, ale Němec zůstal na vnitřní straně zatáčky a jeho atak odvrátil. Krumm poté dokázal Westbrookovi pomalu poodjíždět. Rychlost Richarda začala v poslední třetině závodu výrazně padat.

"Byl to neuvěřitelný obrat, chlapci v boxech odvedli skvělou práci. Já jsem poté měl problém s tím, abych dostal pneumatiky do optimální teploty. Richard toho využil, dojel mě a málem i předjel. Až do doby, než mu odešly pneumatiky, tak to byl velmi těžký závod," řekl po závodě vítěz Krumm.

Zpomalení Westbrooka v závěrečné fázi závodu využil Tomáš Enge na voze Aston Martin. Tomáš dokázal  krásným předjížděcím manévrem v šikaně, která následuje po rovince Mistral, předjet Nissan GT-R v posledním kole a získal tak druhou pozici.

Odepsaných gum na voze Nissan dokázal využít i druhý Aston Martin týmu Young Driver AMR v rukou Stefana Mückeho, který předjel svého konkurenta v předposlední zatáčce závodu a zajistil, že na stupních vítězů stály oba vozy týmu Young Driver AMR.

Páté místo získala po skvělé druhé polovině závodu dvojice týmu Marc VDS na Fordu, Maxime Martin a Frederic Makowiecki.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Krumm a Luhr ovládly kvalifikační závod

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mortara, Edoardo

Mortana vyhrál první den show v Mnichově

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud