Mortana vyhrál první den show v Mnichově

iM2, 16. července 2011, 22:36 Google+

MNICHOV, SOBOTA; Edoardo Mortara získal překvapivé vítězství během prvního dne na olympijském stadionu v Mnichově. Ital, který v DTM jezdí teprve první sezonu, v superfinále předvedl velmi pěkný výkon. Do tohoto superfinále vedla cesta před 5 dílčích závodů, v každém byla povinná zastávka.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mortara, Edoardo

Mortara, Edoardo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mortana však první jízdů v superfinále proti Brunu Spenglerovi prohrál o desetinu sekundy. Nicméně ve druhé jízdě vyhrál se svou Audi A4 DTM týmu Rosberg a celkově byl rychlejší o 0,3s. Edoardo se do superfinále dostal z finále Audi přes Audi týmu Abt pilotovanou Mikem Rockenfellerem o přibližně 2s. Do tohoto finále vedla cesta přes dvojnásobného šampióna DTM, Mattiase Ekströma, a Rahel Frey v prvním kole.

Bruno Spengler se do finále dostal přes své kolegy z týmu HWA, Jamieho Greena a Ralfa Schumachera. Posledním v cestě byl nováček, Renger van der Zande. Bohužel pro jezdce týmu Persson, který se do finále dostal přes Garyho Paffetta, udělal v rozhodující jízdě chybu při zastávkách v boxech, když zatočil do stání Bruna Spenglera místo do svého, což ho stálo hodně času.

Když Spengler viděl Dána ve svém místě, tak také zastavil na špatném stání, ale ho to stálo méně času. Aby se jezdci dostali do knock-out jízd, tak museli projít prologem, který se jel dnes ráno. Do vyřazovacích jízd totiž nastoupilo pouze 16 z nich. Z Mercedesu nepostoupila Susie Stoddardt a u Audi si černého petra vytáhl Miguel Molina, který boural. Prolog byl pro oba dny, tudíž tyto jezdce neuvidíme ani zítra.

Jak vše probíhalo můžete vidět zde.
Vytisknout

Diskuze: Mortana vyhrál první den show v Mnichově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

BMW ukázalo koncept vozu a potvrdilo jezdce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud