Mnichov: Ekström ovládl vložený závod

iM2, 24. srpna 2012, 23:33 Google+

ZÁVODNÍ VÍKEND; Tentokrát na nás čeká netradiční pojetí závodního víkendu. Značky Audi, BMW a Mercedes si to rozdají na okruhu postaveném na olympijském stadionu v Mnichově.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Neděle:

Vítězství na této speciální trati, kde se závodilo vždy muž proti muži, získal pro Audi Mattias Ekström. Ve finále nastoupil proti Jamiemu Greenovi s Mercedesem, kterému zdejší trať očividně sedí, protože už v sobotu se dostal do finále - tam ale v týmovém souboji uspěl. V neděli se závodilo na více či méně morké trati. Finálový souboj proběhl na velmi mokrém okruhu.

Finále se skládalo ze dvou rozjížděk. V první se radoval Jamie Green, kterému pomohla chyba mechaniků Audi při zastávce Mattiase Ekströma. Ve druhé jízdě se ale karta obrátila a byl to právě Švéd, který vyděla na nepovedené zastávce soupeře. Celkově zvítězil v závodu, za který se body nerozdávají o 1,5s.

Mattias Ekström měl přitom cestu do finále velmi "trnitou". Ve čtvrtfinále musel porazit úřadujícího mistra DTM s BMW, Martina Tomczyka. V sedmifinále si poté poradil s lídrem tabulky, Garym Paffettem.

Nejlepším jezdcem BMW se stal člen týmu Schnitzer, Bruno Spengler. Dostal se až do sedmifinále, kde jej ale přemohl Jamie Green.

Sobota:

Dnes byl na programu tzv. souboj týmů. Tento neobyčejný závod ovládla dvojice týmu H.W.A. Jamie Green/Ralf Schumacher. Brit s Němcem se prosadili ve finálové rozjížďce proti dvojici Audi Abt Sportsline týmu ve složení Timo Scheider/Adrien Tambay. Pro Ralfa Schumachera to bylo první vítězství v DTM.

Vytisknout

Diskuze: Mnichov: Ekström ovládl vložený závod

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Green, Jamie

Norisring: Na poslední chvíli vítězí Green

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud