Králem tmy je Corvette

iM2, 22. června 2008, 09:54 Google+

Třetí závod šampionátu FIA GT je za námi. Okruh Adria International Raceway viděl vzrušující závod. Pro tým Phoenix Racing vyjeli první vítězství Fabrizio Gollin a Mike Hezemans na Corvette C6R.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gollin/Hezemans

Gollin/Hezemans | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Jen 9s za nimi dojela dvojice Bertolini, Bartels na Maserati MC 12. Druhá Corvette týmu Phoenix byla třetí. Pilotovalo ji Švýcarské duo Marcel Fässler a Jean-Denis Deletraz. Na vítězné kolegy ztratili jen 12s! V šampionátu po Adrii vedou Bertolini, Bartels, stejně bodů mají ovšem i vítězové z Monzy Bouchut, Maassen, kteří v Adrii skončili čtvrtí. Ti zde však vezli zátěž 40 kg. Tím pádem budou samozřejmě trošku lehčí na dalším závodě v Německu na Oscherslebenu. Tým Larbre Competition dosáhl jejich zatím nejlepšího výsledku a byl na pátém místě. Stáj využívá služeb amerického Saleenu, který pilotují Belgičané Vincent Vosse a Greg Franchi. Gigawave Motorsport skončil na šestém místě. Byl to ovšem jediný Aston Martin, který spatřil šachovnicovou vlajku. Sedmý dojel Polský tým JMB Racing s Maserati MC 12 těsně před ACA Argentina s Ferrari 550, kteří dosáhli na svoje první body.

Závod se odehrával ve velice napínavém a dramatickém boji o celkové vítězství mezi čtyřmi vozy. O vítězství se poprali jezdci s vozy tří různých značek: dvě Corvette týmu Phoenix, jedno Maserati týmu Vitaphone a Aston Martin týmu Jetalliance se startovním číslem 33. Fässler se ujal vedení hned po startu, ale ve čtvrtém kole se před něj dostal Bertolini. Už to vypadalo na bezproblémové vítězství pro tým Vitaphone, jenže posádka Bertolini, Bartels dostala penalizaci za porušení startovní procedury. Po odpykání Maserati MC12 spadlo zpět do hloubi pole a začala krásná stíhací jízda. V posledním stintu se ujal vedení Gollin. Byl pod velkým tlakem, jak ze strany Maserati, tak ze strany týmových kolegů. Nakonec ale své vedení uhájil a získal pro sebe osmé a pro svého kolegu Mike Hezemanse 12. vítězství. Oba Aston Martiny potkaly technické problémy. Hlavně u vozu s číslem 33 to byla obrovská škoda, protože byl v boji minimálně o pódiu.

Vítěz závodu k tomu řekl: „Toto bylo pro mě velice citové vítězství. Závod byl ohromě těžký pro každého. Bojovali jsme, na konci závodu jsme na to opravdu velmi tlačili. Toto je můj domácí závod, takže je  skvělé zde vyhrát. Jsem velice šťastný.“

Ve třídě GT2 dosáhl svého prvního letošního double tým AF Corse. Zvítězili Bruni, Vilander před týmovými kolegy Thomasem Biagim a Christianem Montanarim. Týmový kolegové využívají služeb vozů Ferrari 430 GT2. Obě Ferrari ovšem sváděla neuvěřitelně těsný souboj s Porsche týmu Prospeed Competition. Stáj Prospeed měla ve tmě problémy s předními světly svého stroje a to rozhodlo o jejich propadu až na páté místo. Třetí byli Malucelli a Ruberti z týmu BMS Scuderia Italia. Dnešní výsledek také přesně odráží pořadí v šampionátu, kde Vilander s Brunim vedou o devět bodů před týmovými kolegy Beagim a Montanarim celkové pořadí šampionátu GT2. Posádka Ruberti/Malucelli je třetí. Tým AF Corse vede v pořadí týmů o 19 bodů.

Výsledky najdete zde.
Vytisknout

Diskuze: Králem tmy je Corvette

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon, Scott

Déšť nad oválem a pole-position pro Dixona

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud