Scheider: Byl to můj nejlepší závod kariéry!

iM2, 3. listopadu 2010, 12:08 Google+

Timo Scheider oslavil v neděli na italském okruhu Adria svoje letošní vůbec první vítězství. Němec dokonce prohlásil, že se jednalo o jeho nejlepší závod v dosavadní kariéře. Dvojnásobný šampión DTM startoval do závodu až z 15. místa. Z vítězství se radoval díky odlišné strategii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

„Byl to neuvěřitelný závod! Pochopitelně, že jsem doufal, že nějaké body získáme. Do závodu jsem vystartoval z patnáctého místa, ale už po prvním kole jsem byl sedmý,“ popisuje začátek závodu Scheider.

Závod, který poznamenala těžká nehoda Alexandera Prémata, musel být zkrácen. Díky tomu se Německý jezdec dostavil do boxů ke své první povinné zastávce pouhých sedm kol před cílem závodu. Hned v zápětí přišla zastávka číslo dvě, to už do konce závodu zbývaly pouhé dva okruhy.

„Když jsem si asi tak 17 nebo 18 kol před koncem závodu přečet na boxové zídce, že ještě stále nemám zajíždět do boxů, tak jsem si říkal, že museli zapomenout na moji první zastávku! Poté jsem konečně zajel. Dvě zastávky skoro hned po sobě, to byla skvělá strategie,“ chválí svůj tým Timo.

Jedná se o Timovo první vítězství od Barcelony 2009 (jela se v září). „Je to neskutečný pocit. Vyhrál jsem s devítivteřinovým náskokem, a to jsem startoval až jako 15. Za tohle vítězství vděčím lidem na boxové zídce. Tým mi dal auto, které mi umožnilo být takhle rychlý.“
Vytisknout

Diskuze: Scheider: Byl to můj nejlepší závod kariéry!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mucke/Nygaard

Mücke se v Navařře moc nesvezl

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud