Audi s Rockenfellerem, Ekströmem a Scheiderem

iM2, 20. prosince 2013, 13:28 Google+

Audi vsadí i v roce 2014 na zkušenosti. Značka bude pochopitelně pokračovat s Mikem Rockenfellerem (pojede s vozem ve stejném týmu - Phoenix i se stejným zbarvením), Timo Scheiderem a Mattiasem Ekströmem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Audi bude mít příští rok ve své sestavě hned tři mistry DTM. Kromě Mike Rockenfellera, který bude obhajovat titul, pojedou za ingolstadtskou značku také Timo Scheider a Mattias Ekström. "Vedle 'Rockyho' pojedou za Audi také oba dva další mistři DTM, kteří byli letos v našich řadách," potvrdil Dr. Wolfgang Ullrich, šéf Audi pro motorsport.

Úřadující mistr DTM, Mike Rockenfeller, bude i v roce 2014 členem týmu Audi Phoenix a jeho RS5 DTM bude vyvedena ve žluto-zeleném zbarvení sponzora Schaeffler. Mike jezdí v týmu Phoenix, který vede Ernst Moser, od roku 2012. Němec odmítl svůj návrat do Le Mans, protože se chce soustředit na obhajobu titulu v DTM. "Audi a Schaeffler jsou jednoduše fantastičtí partneři. Reprezentovat obě značky na trati v šampionátu DTM bude skvělé," říká jezdec. 'Rocky' jel v Phoenixu také v roce 2010, v roce 2011 jel v továrním Abt Sportsline a mezi roky 2007 a 2009 jezdil v týmu Rosberg.


Mike v mistrovském roce 2013 s RS5 DTM na testech v Barceloně

Mattias Ekström získal pro Audi dva tituly - v letech 2004 a 2007. Jen o několik měsíců mladší Timo Scheider na něj navázal ziskem také dvou titulů v letech 2008 a 2009. 'Eki' jezdí pro Audi od roku 2001, Timo je v DTM od roku 2000, avšak jeden rok pauzíroval a v Audi je od roku 2006. Ekström v celkem 129 závodech oslavil 17 vítězství, Scheider ve 139 závodech 6 vítězství.


Mattias v mistrovském roce 2004 s A4 DTM na Lausitzringu

"Ano, opět pojedu za Audi v DTM. Jsem moc rád, že naše partnerství bude pokračovat. Za poslední dva roky mám pár 'nevyřízených účtů', které bych rád srovnal. DTM mě stále baví a mám zde hodně kamarádů. Chci dokázat, že na to stále ještě mám a těším se na výzvu v roce 2014. Doufám, že budeme bojovat o vítězství a tituly. V DTM nesmíte ale dělat chyby, jinak se mistrem nestanete," říká Němec.


Timo v mistrovském roce 2008 s A4 DTM na Nürburgringu
 
Vytisknout

Diskuze: Audi s Rockenfellerem, Ekströmem a Scheiderem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Priaulx, Andy

Marquardt o týmu RMG: Rozdíl byl moc velký

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud