Adria: Scheider slaví letošní 1. vítězství

iM2, 31. října 2010, 18:08 Google+

ADRIA - ZÁVOD; Poslední evropský závod letošního ročníku DTM ovládl Němec Timo Scheider na Audi A4 DTM. Získal tak letos svoje vůbec první vítězství, pro značku Audi teprve druhé (Ekström vyhrál na začátku sezony ve Španělsku). Závod poznamenala velmi těžká nehoda Prémata.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Scheider startoval jako patnáctý a díky riskantní strategii se mu podařilo závod v italské Adrii vyhrát. Němec získal hodně pozic na startu a svou první zastávku absolvoval už po sedmi odjetých kolech. Závod musel být zkrácen po těžké nehodě Alexadreho Prémata.

Francouz kolidoval s Marem Engelem hned v prvním kole. Alexandre po incidentu narazil přímo do zdi a šel několikrát přes střechu. Jezdec Audi z nehody vyvázl naštěstí nezraněn a byl schopen z vozu vystoupit a odejít po svých, z jeho Audi A4 DTM zbyl jen vrak.

Dřívější vítěz závodu, Paul di Resta, měl také na začátku závodu problémy. Skota roztočil Mike Rockenfeller, Skot pak skončil mimo trať. Di Resta však zabral a závod dokončil jen těsně za body. Během závodu do něj však ještě jednou narazil jezdec Audi, tentokrát Miguel Molina.

Díky tomu, že di Resta nezískal žádný bod, se do průběžného vedení šampionátu opět vrátil Bruno Spengler. Ten má teď 66 bodů, di Resta 63. Před námi je už jen poslední závod v Šanghaji v Číně. Ve hře o titul je stále ještě i Gary Paffett, ale na jeho kontě je bodů 57 a může získat maximálně 10 bodů, takže by Gary potřeboval pořádné štěstí, aby titul získal.

O vítězství dlouho bojoval i Mattias Ekström, ten však ztratil nepovedenou zastávkou v boxech, po které se propadl až na osmé místo a získal tak poslední bod. Marcus Winkelhock naopak zažil povedený závod a dojel čtvrtý. Pátý byl Olivier Jarvis, hned za ním byl Martin Tomczyk. TOP 10 uzavíral bývalý jezdec F1, David Coulthard na Mercedesu, který dojel jen devět desetin před Rockenfellerem.


Vytisknout

Diskuze: Adria: Scheider slaví letošní 1. vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Lorenzo vyhrál v Portugalsku třídu MotoGP

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud