Rossi se chce do MotoGP vrátit v Brně

iMotorSport.cz / mediafax, 11. června 2010, 23:37 Google+

Devítinásobný mistr světa v motocyklových soutěžích Valentino Rossi, který v sobotu v tréninku na Velkou cenu Itálie utrpěl komplikovanou zlomeninu nohy, by se do seriálu MotoGP chtěl vrátit v polovině srpna při Velké ceně Brna.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.yamaha-racing.com

Sdílejte článek

"To nejhorší mám snad za sebou, obě operace proběhly dobře, všechno je v pořádku. Nyní mě čeká složité období, musím si dát pozor na infekce a nohu musím mít neustále nahoře. Pak přijde další klíčová etapa, rehabilitace, to už budu moci chodit o berlích," popsal Rossi.

Lékaři hovořili o pěti nebo šesti měsících rehabilitace, ale Rossi se míní vrátit dřív. "Dalo se čekat, že doktor Buzzi bude v prognózách velmi opatrný. Mě teď ale zajímá jediné, dát nohu do pořádku. Nehraje roli, zda přijdu o čtyři nebo šest závodů. Myslím, že pravý čas k návratu přijde v srpnu při Velké ceně Brna, ale samozřejmě to tak být nemusí," řekl jedenatřicetiletý Ital, který tvrdí, že havárii si dokonale pamatuje. "Neudeřil jsem se do hlavy, odnesla to jen noha. Helmu jsem měl jen trochu poškrábanou a nemám jedinou modřinu. Problém byl, že jsem spadl plnou vahou na nohu. Trochu jsem se zděsil, když jsem ji viděl," připustil Rossi, který se dočkal podpory od mnoha sportovců, které potkalo podobné zranění. "Například Mark Webber mi volal, i on měl otevřenou zlomeninu pravé nohy. Řekl mi, abych byl hodně trpělivý, i když to bude nepříjemné," připomněl australského lídra mistrovství světa F1, který se před minulou sezonou zranil při cyklistickém závodě.

Vytisknout

Diskuze: Rossi se chce do MotoGP vrátit v Brně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Le Mans: Bourdais získal pole postion

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud