Pro Engeho posádku byl maraton nakonec testem

iM2, 25. května 2008, 23:16 Google+

Pro Aston Martin pilotovaný Tomášem Engem vytrvalostní závod nakonec nedopadl vůbec dobře. Posádka se potýkala hlavně s kolizemi a závod nakonec pojalal jako test. Výsledná 149. pozice tak ani nikoho nemůže překvapit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Premiéru Tomáše Engeho ve 24h Nürburgringu zásadně ovlivnily kolize zapříčiněné jinými jezdci. S kolegy Karlem Wendlingerem, Robertem Lechnerem a Stefanem Mückem skončili v poli poražených, když přibližně polovinu německého maratonu strávili opravami svého Astonu Martin DBRS9. Vůz byl několikrát poničen po úderech od soupeřů. Do závodu na klasické, přírodní trati vyrážel kvartet jako sedmý z 230 startujících.

Tomáš Enge: "Naše posádka byla zcela nová a zároveň to pro nás byl hodně těžký závod. Hlavně proto, že jsme doplatili na rány od našich soupeřů. Rozhodující roli sehrál úder od jedné fiesty v úvodu maratonu. Byl to teprve třetí „stint“ závodu, kdy byl za volantem Stefan. Dostal ránu na kolo. Nabrali jsme velkou ztrátu, na kterou bohužel navázaly i další. Opět především kvůli nepozornosti jiných závodníků. Vůz navíc nefungoval tak dobře jako před srážkou. Kvůli všem těmto problémům jsme nakonec ztratili asi polovinu závodu. Já sám jsem odjel jen dva „stinty“, čili přibližně dvě a půl hodiny. Jakmile jsme věděli, že nemáme šanci bojovat o umístění, vzali jsme zbytek maratonu jako jeden velký test pro příští ročník závodu. Na okruhu zůstanu až do večera, chci v televizi sledovat největší formulový závod na světě 500 mil Indy. Domů se vydám až poté.“


Výsledky, 24h Nürburgringu
1. Bernhard, Lieb, Dumas, Tiemann (Porsche 911 GT3RSR) 148 kol za 24:03:48,494
2. Hahne, Haarmann, Krumbach, Kaffer (Porsche 911 GT3-MR) -1 kolo
3. Heyer, Schmitzová, Abbelen, Althoff (Porsche 997) -3 kola
149. Enge, Mücke, Wendlinger, R. Lechner (Aston Martin DBRS9) -67 kol

Tisková zpráva: bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Pro Engeho posádku byl maraton nakonec testem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Conway, Mike

V Monaku četné havárie a double týmu Trident

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud