Brazílie má první vítězství ve FIA GT!

iM2, 6. října 2009, 16:29 Google+

Enrique Bernoldi a Roberto Streit získali dominantní jízdou první vítězství ve FIA GT na okruhu Paul Ricarda ve Francii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Canal/Dayraut

Canal/Dayraut | foto: dkr-engineering.lu

Sdílejte článek

Brazilské duo dominovalo dvouhodinovému závodu, jejich Chevrolet Corvette C6.R měl v cíli náskok 15s na nejbližšího pronásledovatele. Tím bylo Maserati MC12 posádky Müller – Ramos.
Bernoldi přitom musel závod rozjíždět až ze šestého místa poté, co dostal penalizaci za kolizi v pátečním tréninku. Enriquemu stačilo pouhých devět kol, aby se dotáhl na do té doby vedoucího Müllera s Maserati Vitaphonu. MC12 předjel do tří kol a ujal se vedení. Zde si vybudoval více než čtyř sekundový náskok.

Po Bernoldim převzal Corvette již s náskokem 12 vteřin kolega Streit, který byl rychlejší než  kolega Müllera Ramos, a tak náskok opět rostl. Při posledním střídání v boxech měla zeleno-modrá Corvette náskok 20s! Bernoldi už pak poslední úsek dokázal udržet vůz bez problémů na trati a ani technické problémy nestály v cestě tomuto vítězství.

„Nebylo to tak lehké, jak to vypadalo. Naše strategie byla založená na tom, že jsme při každém pit stopu měnili pneumatiky. Museli jsme jet neustále naplno,“ říká Bernoldi. Na druhém místě se do cíle dostalo první Maserati posádky Müller – Ramos. „Druhé místo je jako vítězství. S Corvette jsme na tomto okruhu bojovat prostě nemohli,“ pochvaluje si výsledek Ramos.

Třetí byla další Corvette týmu SRT posádky James Ruffier a Bert Longin. Dalo by se říci, že jim ale třetí místo spadlo do klína, protože druhé Maserati Vitaphonu jezdců Alessandro Pier Guidi a Matteo Bobbi muselo udělat jednu neplánovanou zastávku navíc. Posádce MC12ky totiž podivně rychle docházelo palivo.

Ve třídě GT2 se z vítězství radovala dvojice Gianmaria Bruni/Toni Vilander, kteří závodí s Ferrari F430. Celkoví vítězové kategorie GT2, Collard a Westbrook s Porsche týmu ProSpeed, závod dokončili na druhé příčce.

Výsledky závodu naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Brazílie má první vítězství ve FIA GT!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

GP Portugalska Moto GP v souhrnu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud