Nový brazilský tým ve FIA GT

iM2, 29. června 2009, 15:26 Google+

Od vrcholu letošní sezony, závodu ve Spa, se ve FIA GT objevuje nový tým. Jedná se o brazilskou stáj s jezdci Enrique Bernoldim a Robertem Streitem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Canal/Dayraut

Canal/Dayraut | foto: dkr-engineering.lu

Sdílejte článek

Ve FIA GT se od 24 hodinovky ve Spa-Francorchamps objeví nový tým. Oficiální název brazilského týmu je Sangari Team Brazil. Tým bude mít k dispozici jeden Chevrolet Corvette C6.R, do jehož kokpitu bude usedat posádka Enrique Bernoldi a Roberto Streit.

Vůz bude připravovat lucemburský tým DKR Engineering, první test s novými jezdci a týmem by se měl uskutečnit již tento čtvrtek ve Val de Viennes. Závod 24h Spa startuje 26.června.

Bernoldi naposledy jezdil v roce 2008 v USA sérii IndyCar. „Já s Robertem vytvoříme silnou jezdeckou dvojici,“ doufá bývalý jezdec F1. Streit naposledy závodil v Japonsku, kde mimo jiné startoval v tamější sérii GT vozů.

Týmový šéf Stéphane Ratel se již nemůže dočkat brazilského týmu: „Jedním z našich cílů je, abychom měli v našem voze jezdce ze zámoří. Chtěli bychom tímto krokem zvýšit v zámoří zájem o GT vozy. Doufáme, že se nám podaří prosadit, aby se dejme tomu v roce 2010 nebo 2011 jel i jeden ze závodů šampionátu FIA GT v Brazílii.“
Vytisknout

Diskuze: Nový brazilský tým ve FIA GT

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hezemans/Kumpen

Hezemans a Kumpen vítězí na Oscherslebenu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud