Hezemans a Kumpen vítězí na Oscherslebenu

iM2, 29. června 2009, 14:35 Google+

OSCHERSLEBEN ZÁVOD; Jezdci týmu PK Carsport Mike Hezemans a Anthony Kumpen získali první letošní vítězství pro vůz Chevrolet Corvette na Oscherslebenu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hezemans/Kumpen

Hezemans/Kumpen | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Hezemans, který startoval jako sedmý, se ve vedení objevil po incidentu z první zatáčky, který zdržel první tři muže kvalifikace. Holanďan si následně vypracovával vedení okolo 15s, které neohrozil ani déšť.

Týmový kolega Kumpen před Miguelem Ramosem nadále náskok natahoval až na 25s. Jezdce týmu Vitaphone Maserati následně předjel jeho týmový boss, Michael Bartels. Úřadující šampión FIA GT byl schopen ztrátu stáhnout na polovinu, pak zajel do boxů a předal Andreovi Bertolinimu. Rozhodnutí týmu PK nechat Kumpena na trati až do doby, kdy do konce závodu zbývalo 10 minut, jim přineslo zasloužené vítězství.

„Neměli jsme žádné problémy, změnilo se to v snadné vítězství,“ říká Hezemans. Ramos a vítěz z kvalifikace, Alex Muller, dojeli třetí, když ztratili v první zatáčce. Incident se stal tak, že jezdec Maserati, Karl Wendlinger a Xavier Maassen jeli vedle sebe, což vyústilo v nehodu.

Muller auto vytáhl po 33 kolech zpět na druhou pozici, ale konzervativní stint v dešti v podání Ramose znamenal, že posádka nemohla pomýšlet výš než na třetí místo. Skončili za  jejich týmovými kolegy od Vitaphonu.

Ambice Wendlingera s týmovým kolegou Ryanem Sharpem a jejich K plus K Saleenu na solidní umístění ukončilo velké zdržení, které nabrali nehodou. Rakušan se dostal na třetí místo, ale jak začalo pršet, tak spadl zpět na pátou pozici. Sharp byl za deště nejrychlejším jezdcem na trati, i když měl rozbité stěrače. Kombinace nefungujících stěračů a poškozeného předního zavěšení, což způsobila nehoda mezi Sharpem a Ramosem, vyústila ve Wendlingerův následný volný pád pořadím poté, co se dostal zpět k volantu. Saleen odstoupil v posledním kole, když zavěšení selhalo úplně.

Výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Hezemans a Kumpen vítězí na Oscherslebenu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Smrž v 1. závodě devátý, ve 2. upadl

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud