Bernoldi se vrací do kokpitu

Pavel Stavebník, 31. ledna 2008, 14:27 Google+

Expilot formule 1 Enrique Bernoldi oznámil návrat do závodního kokpitu formulového vozu. Jeho budoucnost však není spjata s F1, ale se šampionátem Champ Car.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

29letý pilot podepsal čerstvou smlouvu s týmem Rockesports Racing pro kompletní sezonu 2008 a po neúspěchu ve formuli 1 se pokusí oživit svoji kariéru v monopostech za Atlantickým oceánem.

Bernoldi patřil mezi ceněné vycházející hvězdy motoristického sportu po boku aktuálního šampiona formule 1 Kimiho Raikkonena, se kterým se utkal v boji o závodní kokpit Sauberu. Majitel chtěl Raikkonena, sponzor Red Bull zase Bernoldiho.

Nakonec z toho bylo dvouleté angažmá u Arrows, ale výsledky se nedostavily. Svůj vliv na tom zřejmě měla i skutečnost, že stáj Toma Walkinshawa nepatřila ke konkurenceschopným.

Zatímco Raikkonen přestoupil k McLarenu, Bernoldi angažmá již nezískal a ve formuli 1 se objevil krátce ještě v roce 2005 v pozici testovacího pilota továrního týmu Honda Racing F1. O rok později testoval vůz seriálu Champ Car a loni působil v brazilském šampionátu cestovních vozů.

 

Vytisknout

Diskuze: Bernoldi se vrací do kokpitu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

CR Scuderia pojede s pneumatikami Michelin

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud