Rockenfeller: RS5 není nejrychlejší v poli

iM2, 28. května 2013, 11:11 Google+

Jezdec týmu Audi Phoenix, Mike Rockenfeller, není překvapen silnou formou jeho týmů v úvodních dvou závodech sezony. Němec získal na Hockenheimu 8. pozici, na Brands Hatch vyhrál. Jeho tým Phoenix je v tabulce týmů 4., z týmů Audi mu však patří nejlepší pozice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Na nejbližší tovární tým Abt má náskok 3 bodů. Mike Rockenfeller díky 29 bodům vede tabulku jezdců o bod před úřadujícím mistrem DTM Bruno Spenglerem. 'Rocky', jak se Mikovi přezdívá, však není formou svého týmu až tak překvapen. V týmu podle něj panuje skvělá atmosféra a přes zimu odvedl skvělou práci.

"Myslím, že letos jsme zažili opravdu dobrou zimu, během které jsme dokázali zlepšit  nastavení auta. V týmu se cítím opravdu dobře. Když se podíváte, jak jsou všichni kluci - ať řídí kamion, jsou inženýry, šéfy týmu nebo jezdci - motivovaní, v závodění to navíc není jednoduché být pořád takto motivovaný, tak si myslím, že prostě musíme být úspěšní.

Pokud v týmu nevládne týmový duch, závodění je přece týmový sport, tak zcela jistě nemůžete uspět. Máme pár dobrých mladých lidí a dalších několik lidí, kteří zde jsou již několik let a kteří mají se závoděním spoustu zkušeností. Je to opravdu dobrý mix, pro mě jako jezdce je velmi jednoduché se zde cítit dobře. A přesně tak se teď cítím"

I přes pozitivní náladu Rockenfeller stále nevěří tomu, že by Audi RS5 DTM byla nejrychlejším vozem ve startovním poli. Jezdec také odmítl dělat nějaké odhady ohledně šampionátu po prvních dvou závodech roku: "Cílem je získat co nejvíce bodů a nakonec vyhrát šampionát, což je ale normální. Pokusím se vyhrát více závodů, v DTM nikdy nevíte.


V Holandsku 2011 vyhrál Mike svůj první závod v DTM s A4 DTM

Myslím, že je ještě moc brzy na to soudit, jak na tom jsme, ale po takových 5 nebo 6 závodech bychom už měli být schopni říct, jak na tom jsme. Myslím ale, že pokud v Rakousku získame podium nebo dokonce vyhrajeme, tak ke zbytku sezony můžeme vyhlížet pozitivně naladěni.

I přesto si však stále myslím, že nemáme nejrychlejší auto v poli. Pokusíme se z něj dostat co jen bude možné, protože v motorsportu se v minulosti již několikrát stalo, že vyhrál ten, kdo neměl nejrychlejší vůz."

Vytisknout

Diskuze: Rockenfeller: RS5 není nejrychlejší v poli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Merhi, Roberto

Merhi reaguje na kritiku Glocka a Tomczyka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud