Potvrzeno! BMW od roku 2012 v DTM!

iM2, 15. října 2010, 21:40 Google+

Návrat BMW do DTM od roku 2012 je hotovou věcí. Tato skutečnost byla dnes oficiálně potvrzena na Hockenheimringu. Jen dodejme, že BMW v dubnu oznámilo svůj úmysl se od roku 1994 poprvé účastnit DTM od roku 2012.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Podle předsedy BMW AG jsou teď splněny předpoklady, za kterých se BMW do populární cestovní série chtělo vrátit. V uplynulých měsících se vedla četná jednání mezi BMW, vrcholným orgánem DTM, společností ITR, a zástupci zúčastněných značek ohledně nových předpisů a o možné internacionalizaci šampionátu. Tyto rozhovory dopadly pozitivně, takže šéf BMW pro motorsport mohl začít detailně plánovat comeback BMW do DTM.

Dr. Klaus Draeger, člen představenstva BMW AG zodpovědný za vývoj, říká: „Návrat BMW do DTM je elementární součástí totální rekonstrukce našich aktivit v motorsportu. BMW se svým angažováním v automobilových sportech vrací ke svým kořenům. Na závodních tratích zanechaly úspěchy našich vozů výrazné stopy. DTM pro nás představuje ideální scénu.“

Šéf BMW pro motorsport, Mario Theissen, míní: „Celý tým BMW motorsport jde do tohoto projektu s plnou motivací. Od našeho ohlášení úmyslu o vstupu BMW do DTM v dubnu jsme řešili technickou stránku věci a problémy spojené se stavbou vozu. Pozitivním rozhodnutí od předsedů představenstva BMW nám umožňuje na projektu dále pracovat. Dostali jsme tím zelenou pro vývoj.“

BMW by mělo použít model M3. Od roku 1984 do roku 1992 se BMW účastnilo DTM. Hned první sezona dopadla na výbornou. BMW se radovalo z titulu v roce 1984 (Volker Strycek), dále pak ještě v letech 1987 (Eric van de Poele) a 1989 (Roberto Ravaglia).
Vytisknout

Diskuze: Potvrzeno! BMW od roku 2012 v DTM!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

BMW oficiálně potvrdí návrat do DTM zítra!  - anotační foto

BMW oficiálně potvrdí návrat do DTM zítra!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud