Vstoupí Lexus do DTM?

iM2, 6. ledna 2008, 22:34 Google+

Objevily se znovu zvěsti, podle kterých by měl koncernový bratříček Toyoty Lexus vstoupit do DTM jako třetí značka! Co je na tom pravdy? Dozvíme se možná už v lednu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Od odchodu Opelu z DTM po sezóně 2005, zůstávají v šampionátu stále jen dvě značky – Audi a Mercedes. I kvůli tomu pravděpodobně německé sérii stoupá konkurence v podobě mistrovství světa cestovních vozů WTCC. Tohoto konkurenčního šampionátu se účastní značky – Alfa Romeo, BMW, SEAT a Chevrolet.

To, že v DTM jezdí Audi a Mercedes, může být už brzy minulostí. Lexus údajně vážně uvažuje nad vstupem do DTM. Spekulace hovoří, že bratříček Toyoty představí svůj prototyp závodní verze modelu IS na Motorshow v Tokiu 11. ledna. Mezi konkurenty modelu IS v běžném provozu na silnicích patří mimo jiné i Mercedes třídy C.

Zajímavá věc je, že Lexus připravuje nové internetové stránky se slovy “brzy přijde“ pro svůj závodní tým. V pozadí této stránky je vidět oranžově zbarvený závodní Lexus-IS. Zatím jsme ho mohli vídávat v americké GrandAm, ale je možné, že nová závodní verze bude postavena dle předpisů platných v DTM.

Na otázku třetí značky v DTM se vyjádřil i šéf Audi dr. Wolfgang Ullrich: „Úroveň DTM je velice vysoká a jiná značka by zde nemohla jen tak vyhrát. Audi a Mercedes mají s DTM obrovské zkušenosti. To je důvod, proč se bude diskutovat o nových technických pravidlech. Potom by už zkušenosti nemusely hrát takovou roli.“

Mimo jiného se v zákulisí šušká, že se s Lexusem v souvislosti s novými pravidly počítá. Audi údajně chce, aby se na scéně objevila další značka. I přesto, že v Ingolstadtu mají pro letošek postavené úplně nové auto, počítají s tím, že pro rok 2009 se už bude stavět vůz podle nových regulí. A Ullrich je ochoten přistoupit k určitému kompromisu: „Jsme ochotni jednat. Diskuze jsou v plném proudu.“

Na oficiálních stránkách série WTCC se ovšem už před časem objevily zvěsti, že Lexus má připraven speciál právě pro tuto sérii s hybridním agregátem. Hlavní strategií Toyoty je vyrábět co nejvíce aut s hybridními pohony, podle toho by se jevilo jako pravděpodobnější právě WTCC.

Jak celá situace dopadne si budeme muset počkat minimálně do 11. ledna…

Vytisknout

Diskuze: Vstoupí Lexus do DTM?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Servia, Oriol

PKV Racing jmenoval do boje o titul Serviu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud