Richmond: Castroneves první, Enge sedmý

ar1, 26. června 2005, 03:39 Google+

Helio Castroneves vyhrál velmi napínavý boj o čtvrté vítězství v historii okruhu Richmond pro seriál IndyCar Series.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: Marlboro Team Penske

Sdílejte článek

V závěru závodu ještě před poslední nehodou a žlutou fází se Tomáš Enge držel na třetí pozici, když předjel Patricka Carpentiera. Dostal se za pomalejšího jezdce Jimmi Kiteho, který jej nechtěl pustit. Tím zpomalil a malinko bloknul za ním jedoucího Carpentiera. Avšak vedení závodu vše vidělo jinak a potrestalo Tomáše černou vlajkou, což znamená trest projetím boxové uličky. Nepochopitelné, jako by neměl mít možnost dojet na třetí pozici. Nakonec se klasifikoval na sedmé pozici a i když dnes dojel, opět si vybral svoji již pravidelnou dávku smůly až do dna.

Na druhé pozici dojel závod po restartu v poseldním kole Dario Franchitti, třetí se umístil právě Patrick Carpentier, což je po velmi dlouhé době skvělý výsledek týmu Red Bull Cheever Racing, škoda jen, že Carpentier byl zase černým Petrem pro Tomáše Engeho.

Závod se jinak odehrál dle očekávání v dramatickém stylu. Proběhlo několik žlutých fází, které jsou na nejkratším D oválu běžnou věcí a všechny tři vozy týmu Target Chip Ganassi Racing odstoupily po nehodě, kterou sami nezavinily.

Velkou roli opět sehrála taktika při doplňování paliva při žlutých fázích. Helio Castroneves se zaslouženě po projetí cílem radoval, jak je o něm známo svým způsobem a to, že opět lozil po pletivu oddělující diváky od tratě. Však má také proč. Výrazně se dotáhl na vedoucího jezdce Wheldona s rozdílem 86 bodů.

Zajímavostí je, že Tony Kanaan poprvé po téměř dvou letech nedojel do cíle. Zatím tomu tak vždy bylo a dokonce ve stejném kole, jako vítěz závodu. Další závod se pojede již příští víkend na okruhu v Kansasu.

Foto: Marlboro Team Penske

Vytisknout

Diskuze: Richmond: Castroneves první, Enge sedmý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tracy, Paul

Cleveland: Tracy získal 24. Pole v kariéře

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud