Castroneves potřetí na startu z Pole position

ar1, 24. června 2006, 10:35 Google+

Richmond - Postavení na startu: Helio Castroneves díky zrušené kvalifikaci z důvodu deště se postaví v dnešním závodě na ovále v Richmondu na startu do čela startovního pole.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Helio Castroneves odstartuje na ovále Richmond International Raceway již podruhé z Pole position, letoš však je to jeho třetí start z první pozice. Jeho čas 15.5645 při průměrné rychlosti 173.472 mil za hodinu byl dosažen v tréninku. Postavení na startu se tak opět stanovilo z kombinací výsledků obou tréninků.

"Já toto Pole potvrdím," říká Castroneves, který letos již startoval z Pole position ve Watkins Glen a Motegi. "Nechává mě to klidným, že se nejela kvalifikace. Pokaždé  máme možnost se dostat na Pole bez kvalifikace, je to jakési požehnání tohoto sportu." 

Scott Sharp (Delphi Fernandéz Racing) odstartuje poprvé (mimo Indy 500) od roku 2001 z úprvní řady, ze druhé pozice. Tehdy se mu to povedlo při závodě v Kentucky.

Naopak Castroneves už startoval z top 5 sedmkrát za sebou a v Richmondu zaznamenal dvakrát Pole (naposled 2004). Byl právě uprostřed svého warm-up kola v kvalifikaci, když byla zastavena pro první kapky deště.

Sam Hornish jr. a úřadující mistr šampionátu Dan Wheldon obsadí druhou řadu. Wheldon byl provizorním držitelem Pole, když spadly první kapky. Třetí řadu na startu zaplní Marco Andretti a Vitor Meira.

Vytisknout

Diskuze: Castroneves potřetí na startu z Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Bourdais má bod a je zatím na Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud