A.J. Foyt IV dostává další šanci

iM3, 6. ledna 2007, 12:20 Google+

Tony George, šéf série IndyCar a majitel Vision Racing v jedné osobě angažoval pro nadcházející sezónu mladého pokračovatele úspěšného a oblíbeného rodu Foytů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Foyt IV, A.J.

Foyt IV, A.J. | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

A.J. Foyt IV. se po roční přestávce vrátí zpět do IndyCar. Sezónu 2005 absolvoval ve stáji svého dědečka A.J. Foyta, ale na konci roku se „rodinnou“ rozloučil. Pokusil se uspět v Američany oblíbeném NASCAR, ale v závěru roku nedokázal odolat nabídce Michaela Andrettiho a v Chicagolandu nastoupil za zraněného Daria Franchittiho.

Pro Tonyho Georga budou sbírat body a snad i vítězství nevlastní syn Ed Carpenter, Tomas Scheckter a A.J. Foyt. George tak nasadí tři vozy. Možná právě proto, že celá série je s úspěšností jako na houpačce a zrovna nyní se nachází velmi dole. Některé týmy sérii opouští a nové se naopak vůbec nehrnou.

„Tak trošku jsem ho (Georga) naháněl,“ řekl Foyt. „Ani nevím, kdo bude sponzor a jaké číslo bude mít vůz.“

Vision Racing se po vzoru týmů Penske, Ganassi, Andretti Green postaví i na start slavného závodu 24 hodin v Daytoně, kde se budou moci nový týmový kolegové blíže poznat. A možná se za volant posadí i sám Tony George.

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: A.J. Foyt IV dostává další šanci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti - Andretti Michael

Franchitti zůstává, Herta z kola ven

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud