1. Evropa: Double stáje ART Grand Prix

Daniel Šupa, 6. května 2006, 17:57 Google+

Dnešní závod na německém Nürburgringu proměnil ve své první vítězství v GP2 Lewis Hamilton poté, co přes penalizaci jednoznačně kraloval jezdeckému poli!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Startovní manévr hrubě nevyšel oběma nejrychlejším jezdcům včerejší kvalifikace. Včera suverénní Piquet se z první zatáčky dostal až na osmém místě, Perera s vozem týmu DAMS odstoupil. Za Hamiltonem, Lopezem a Yoshimotem následovali Carroll, Viso, Premat, Lapierre a Piquet. Brazilec se rozhodl pro brzkou výměnu pneumatik a mírně odlišnou strategii, aby se vrátil během zastávek svých soupeřů na přední pozice, ale příliš dlouho nebyl stavu překonat Visa.

Hamilton se vrátil po výměně gum a krátkém vedení Carrolla zpět na svoji pozici před týmovým kolegou Prematem, ale závodní komisaři mu udělili další penalizaci průjezdu boxy za překročení rychlosti v pitlane. Brit se však znovu nevzdal a přibližoval se k Prematovu zadnímu spoileru každým kolem o jednu vteřinu blíže. Brzy bylo jasné, kdo je dnes rychlejší a jezdci ART si pozice po krátkém souboji vyměnili.

Hamilton si zvětšoval svůj náskok a i Premat profitoval ze souboje jezdců za sebou o třetí pozici, které se účastnili Lapierre, Piquet, Carroll a Lopez. Vedoucí jezdec šampionátu se snažil dostat před jezdce Ardenu, ale brzká zastávka a několikeré probrždění stav jeho pneumatik proti soupeřům výrazně zhoršilo. Piquet nakonec skončil v bariéře z pneumatik, a přestože sám vůz opustil, nechal si v sanitce ošetřovat ruku. Radoval se třetí vzadu Carroll, který nakonec třetí místo uhájil a poprvé letos vystoupil na stupně vítězů.

Lopez také překonal Lapierra a poslední bodované pozice si rozdělili Viso, Negrao a Yoshimoto, jenž se dlouho zdržel u svých mechaniků, přesto mu budiž útěchou, že bude do zítřejšího závodu startovat z pole position.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: 1. Evropa: Double stáje ART Grand Prix

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Je už Ekström z boje o titul vyřazen?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud