Benzín srazil do kolen Pantana i Sennu

Daniel Šupa, 24. srpna 2008, 00:12 Google+

EVROPA - 1. ZÁVOD; Boj o titul pokračuje a dnes suverénní Pantano mohl výrazněji navýšit své vedení, kdyby ale závod nedojížděl s vyschlou nádrží. Podobný osud potkal jeho nejbližšího soupeře Sennu. Z debutového vítězství se tak radoval po solidním výkonu Vitalij Petrov.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Petrov, Vitalij

Petrov, Vitalij | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Od počátku se vědělo, že je nový městský okruh náročný na spotřebu. Stáje spekulovaly ve svých strategiích a výpočtech se žlutými fázemi, které se však kupodivu nekonaly. Jedinou havárií byl náraz Tunga a Kobayashiho do zdi hned v prvním kole.

Ital Pantano suverénně vévodil dnešnímu závodu, bohužel v jeho nádrži nebylo dost paliva na to, aby dovezl vůz do cíle, chybělo pár desítek metrů. Senna trpěl stejným problémem, ale přes cílovou čáru se nakonec dostal. Bohužel na devátém, prvním nebodovaném místě. Bez benzínu zůstali stát i Chandhok a Iaconelli.

Vedení v posledním kole tak převzal Petrov, jenž získal své debutové vítězství v šampionátu GP2. Na stupních vítězů ho doplnili Maldonado a třetí jezdec průběžného pořadí Grosjean.

Vytisknout

Diskuze: Benzín srazil do kolen Pantana i Sennu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Briscoe, Ryan

Briscoe vyhrává třetí trénink

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud