Vítězem di Grassi, blíže k titulu Pantano

Daniel Šupa, 24. srpna 2008, 16:07 Google+

EVROPA - 2. ZÁVOD; Kratší z dvojice závodů seriálu GP2 při Grand Prix Evropy formule 1 na novém městském okruhu ve Valencii měl být zřejmě kořistí Romaina Grosjeana, ale jeho soupeř Luca Filippi šel s obranou své vedoucí pozice tak daleko, že Francouz skončil v bariéře z pneumatik.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Grassi, Lucas

di Grassi, Lucas | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Filippi vedl startovní pole prvních devět kol, ale nebyl stavu konkurovat rychlejšímu Grosjeanovi, jenž bojuje nejen o vylepšení pozice v boji o titul, ale především o vstupenku do formule 1.

Když Francouz zaútočil v poslední zatáčce, Ital natlačil svého bývalého týmového kolegu do pneumatik. Pro útočníka závod skončil, obránce pokračoval dál. Vedení převzal di Grassi, jenž dovezl vůz s bezpečným náskokem až pod šachovnicovou vlajku. Po včerejším vítězství týmového kolegy Petrova znovu zvítězil vůz stáje Campos.

Druhý dojel d'Ambrosio a třetí Filippi, jenž byl však potrestán vedením závodu 25vteřinovou penalizací a spadl mimo bodované pozice.

Třetí místo tak u zeleného stolu připadlo vedoucímu jezdci průběžného pořadí Pantanovi, který dnes sváděl další duel o titul se Sennou, když oba po včerejším nevydařeném závodě postupovali vzhůru do bodovaných pozic.

Senna se dokázal propracovat na čtvrté místo těsně předtím, než boural do betonové zdi lemující závodní trať. „Dnes jsem tým potopil," popsal výstižně svoji chybu.

Čtvrtý Nunes získal dnes své první letošní body a ohodnocenou šestici uzavřeli Villa a Kobayashi. Bod za nejrychlejší kolo získal vítězný di Grassi.

Včerejšího vítěze Petrova sestřelil Chandhok, což komisaři ocenili penalizací také. Ind bude ve Spa startovat o deset míst hůře, než jaké bude jeho umístění v kvalifikaci.

Vytisknout

Diskuze: Vítězem di Grassi, blíže k titulu Pantano

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

IndyCar nasadí turbomotory od roku 2011

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud