Kam se poděla Leena Gade?

iM1, 14. srpna 2016, 20:00 Google+

Závodní jezdci Audi vzpomínají na svou bývalou závodní inženýrku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gade Leena

Gade Leena | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Leena Gade, dlouholetá závodní inženýrka týmu Audi Sport Team Joest, letos na jaře opustila svůj post u posádky #7 a v rámci koncernu VW se přesunula do týmu Bentley, který se účastní kontinentálních vytrvalostních seriálů (ELMS, Blancpain, ALMS...). Letošní první 3 závody WEC (Silverstone, Spa Francorchamps a Le Mans) ještě Leena pomáhala svému nástupci, ale závod na Nürburgringu byl pro tým Audi prvním, ve kterém se vůz #7 musel obejít bez pomoci této sympatické a velmi schopné závodní inženýrky.

Leena Gade začala svou kariéru u týmu Audi Motorsport v roce 2006, od roku 2011 působila ve vytrvalostním šampionátu u týmu Audi Sport Team Joest, se kterým mimo jiné i 3x pozlatila legendární Le Mans v letech 2011, 2012 a 2014. Andre Lotterer pro Motorsport.com uvedl, jaké to je, když  Leena v týmu chybí: „Samozřejmě, že je to jiné, když s námi Leena není. Bez ní je to teprve první ostrý závod, ale musíme si zvyknout, že už není mezi námi v týmu. Pořád ale sleduje dění a snaží se s námi komunikovat. Občas přispěje svými postřehy a radami, občas přidá nějaký ten vtípek. Pořád alespoň na dálku cítíme její přítomnost. Byla to úžasná doba, když zde byla osobně s námi.

Jeho týmový kolega Marcel Fässler k tomu dodává: „Leena po celé ty společné roky v týmu odváděla skvělou práci. Jsme jí velmi vděční a moc jí děkujeme. Pomohla nám 3x vyhrát Le Mans, výrazně přispěla k zisku našich titulů. Společně jsme dosáhli mnoha úspěchů a zažívali jsme společně krásné časy, ale všechno jednou skončí, život přináší změny. Rozhodla se odejít a my jí přejeme v jejím novém působišti mnoho úspěchů.

img-responsive

Gade Leena | foto: Audi Sport Press

Dr. Wolfgang Ullrich, šéf Audi Motorsport, je dalším, kdo zhodnotil úspěšnou spolupráci: „Leena byla nedílnou součástí našeho týmu. Mnoho let úspěšně „jela“ s posádkou #7, ale nyní se rozhodla pro změnu. Zůstává ale „v naší týmové rodině“  a to je dobře. Udělala další krok vzhůru ve své kariéře a já jí plně chápu."

Místo závodního inženýra po Leeně Gade převzal Erik Schuivens, který dříve působil, mimo jiné, u týmu Sauber F1. André Lotterer jeho první samostatné vystoupení hodnotí slovy: „Vypadá to, jako by zde s námi byl už dlouho. Má rozsáhlé zkušenosti a spoustu znalostí, do týmu přinesl nové pohledy a postřehy. Jde to dobře a rozumíme si.

Marcel Fässler k tomu dodává: „Byl to trochu nezvyk slyšet z rádia jeho hlas, ale Erik dobře doplnil naši posádku. Jeho rozsáhlé zkušenosti nám výrazně pomáhají. Má na věc trochu jiný pohled, ale v konečném důsledku to je dobré. Spolupráce funguje bezchybně.

Vytisknout

Diskuze: Kam se poděla Leena Gade?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paddock je rušným místem od rána do večera

Rodí se kalendář WEC 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud