Legge: Nejrychlejší kolo podtrhuje zlepšení

iM2, 9. července 2009, 09:42 Google+

Katherine Legge si opravdu užívala svůj nejúspěšnější víkend v DTM. Zajímavé je, že se této dámě dařilo právě na městském Norisringu. Legge ovšem není spokojena na 100%, protože nebýt jedné chyby, mohla dokončit závod ještě lépe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Legge, Katherine

Legge, Katherine | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Britka, která jezdí s rok starou Audi A4 DTM a vloni měla k dispozici dva roky starou Audi A4 DTM, ukázala na minulém závodu opravdu skvělou rychlost, když v kvalifikaci získala pátou příčku. Určitě se Katherine mohly hodit zkušenosti z městských okruhů, které získala za doby působení v Champ Car (americké formule). Katherinin výkon v kvalifikaci byl nejlepší ženský výsledek v novodobé historii DTM. Pochopitelně se také stala nejrychlejším jezdcem s rok starým vozem.

„Bylo to fantastické! Vše šlo podle plánu a tým odvedl opravdu fantastickou práci. Myslím, že jsme si tuto pozici opravdu zasloužili. Závodit ve třetí části kvalifikace bylo velmi zajímavé. Bohužel jsem musela zajet do boxů zrovna v době, kdy se trať zrychlovala. Zrovna v té době jsem ale dokončila všech 8 kol, která jsou povolena,“ řekla po kvalifikace Legge.


První kontakt s DTM - test na Oscherslebenu

Bohužel naděje na první body v DTM se rozplynuly hned po stratu. Katherine se nepovedl start a propadla se až na 14. místo. Bylo jasné, že už nemá co ztratit, a tak jsme se dočkali v jejím podání nejrychlejšího kola závodu. Mělo hodnotu 48,620s, jedná se tak o první nejrychlejší kolo v historii DTM, které zajela žena! Nakonec Legge projela cílem na 12. příčce.


Vloni byla Katherine s dva roky starým autem bez šance

„Byl to zajímavý závod, moje pocity jsou rozdílné. Start byl velkým zklamáním, zhasl mi motor. Auto chtělo totiž odstartovat ještě před startem. Ulitému startu se mi podařilo zabránit pouze za cenu zhasnutí motoru. Myslím, že si teď budu muset starty pořádně natrénovat. Jak můj výkon v kvalifikaci, tak nejrychlejší kolo v závodu dokázaly, že je moje rychlost v pořádku. Musím se pouze soustředit na to, abych nedělala chyby,“
zakončila svoje výprávění Katherine Legge.

Vytisknout

Diskuze: Legge: Nejrychlejší kolo podtrhuje zlepšení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Krumm/Turner

Nissan angažoval Davidsona

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud