Peugeot se stahuje z Le Mans

iM2, 19. ledna 2012, 22:07 Google+

Peugeot oznámil, že s okamžitou platností ukončuje svůj program ve vytrvalostních závodech. Francouzi byli přitom hlavním rivalem Audi ve vytrvalostních závodech od roku 2007, kdy začali nasazovat různé verze vozu 908 s dieselovým motorem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Minassian/Montagny/Sarrazin

Minassian/Montagny/Sarrazin | foto: www.peugeot-sport.com

Sdílejte článek

"Toto rozhodnutí bylo přijato díky složité ekonomické situaci v Evropě. Peugeot se rozhodl soustředit všechny své zroje pro rok 2012 na prodeje osobních automobilů," stojí v prohlášení značky.

Peugeotu se přitom ve vitrvalostních závodech velmi dařilo, v letech 2009 se v Le Mans radovali z celkového vítězství. V roce 2011 vyhráli Intercontinental Le Mans Cup, který se letos transformuje v Mistrovství světa ve vytrvalostních závodech. Tam už ale Peugeot (minimálně jako tovární tým) do bojů o čelní pozice nezasáhne.

Za rozhodnutím značky stojí celkový pokles prodejů osobních vozů značky Peugeot. Je to škoda, protože se očekávalo, že si to Peugeot s Audi v roce 2012 ve WEC rozdají o titul.

Toyota sice pracuje na vývoji nového speciálu pro vytrvalostní závody, ale kompletní sezonu 2012 nemá v plánu. Porsche chystá svůj návrat do Le Mans (potažmo vytrvalostních sérií) na rok 2014.

Vytisknout

Diskuze: Peugeot se stahuje z Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Posledním jezdcem BMW se stává Werner

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud