Peugeot protestuje proti legálnosti Audi

iM2, 10. června 2009, 20:46 Google+

Dnes byl v 10:35 vznesen protest ze strany Peugeotu v proti legálnosti tří speciálů Audi R15, které jsou přihlášeny na závod 24 hodin Le Mans. Protest je vznesen v souladu s článkem 29,2 sportovních regulí pro Le Mans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.peugeot-sport.com

Sdílejte článek

Vypadá to, že vozy Audi nejsou v souladu s článkem 3.6.2 technických regulí. Mělo by se jednat o tyto problémy: Byly nalezeny nějaké nesrovnalosti na předních křídlech a také se Peugeotu nezdají nějaké přídavné plošky na předním křídle.

Tyto přídavné plošky by na autě měly usměrňovat vzduch tak, aby vůz tlačil co nejvíce k vozovce. Jsou považovány za aerodynamické elemety. Problém je v tom, že nejsou autorizovány předpisem 3.6.2, a tak by se mělo jednat o nepovolené pomocníky.

Na vozech Audi se přitom již řešili nějaké nesrovnalosti s předpisy v březnu při 12 hodinovce na Sebringu v rámci ALMS. „Náš protest byl připraven již dříve, ale Automobile Club de l'Ouest se ještě ujišťoval o nutných krocích před 24 hodinovkou v Le Mans. Trvám na tom, že náš přístup je konstruktivní a ne agresivní. Chtěli bychom vysvětlení této nejasné situace a případné vyřešení. Všichni účastníci chtějí stabilní pravidla platná pro všechny,“ říká Olivier Quesnel z Peugeotu.
Vytisknout

Diskuze: Peugeot protestuje proti legálnosti Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Andretti - Kanaan

Tony Kanaan komentuje týmovou školku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud