Portugalsko: Nissan absolutně dominuje

iM2, 7. května 2011, 21:19 Google+

PORTIMAO, KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Nissan dokázal obsadit kompletní stupně vítězů na okruhu v Portimaou. Z vítězství se radovala posádka JR Motorsports ve složení Peter Dumbreck/Richard Westbrook, druzí byli Lucas Luhr/Michael Krumm a třetí Jamie Campbell-Walter/David Brabham z týmu Sumo Power.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Krumm/Turner

Krumm/Turner | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Nissanu jako by trať v Portugalsku sedla jako ušitá. Čtyři Nissany GT-R stály v prvních dvou řadách na startu. Takovou dominanci jedné značky šampionát ještě nepamatuje. V první zatáčce byl jeden z vozů stáje Sumo Power, pilotovaný Ricardem Zontou, zapleten do kolize.  Ta vyústila v hodiny japonského vozu, který roztočilo Lamborghini týmu Swiss Racing s Peterem Koxem za volantem.

Holanďan byl poté obětí hromadné kolize v zatáčce číslo 4. V ní byly zapleteny oba vozy stáje Swiss Racing, oba je roztočil Stef Dusseldorp na Aston Martinu stáje Hexis, následně ještě Alex Muller s dalším Aston Martinem. V důsledku této kolize získaly vedoucí Nissany náskok, další vozy zaznamenaly výrazné posuny směrem vzhůru. Příkladem jsou Exim China Corvette, #38 All-Inkl Lamborghini, #8 Young Driver Aston nebo i druhý vůz All-Inkl Lamborghini s číslem #37.

Do vedení se díky o kolo dřívější zastávce dostal vůz Richarda Westbrooka a Petera Dumbrecka. I přes drtivý nápor Lucase Luhra v konečné fázi závodu se Westbrook udržel na prvním místě. Druhý tedy dojel Nissan posádky Krum/Luhr. Podium zkomplementoval třetí Nissan posádky Campbell-Walter/Brabham.

Až na čtvrté pozici dojel vůz jiné značky, byl jím Aston Martin posdáky Mücke/Turner, páté bylo Lamborghini týmu All-Inkl.

Výsledky závodu naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Portugalsko: Nissan absolutně dominuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström - Paffett

Ekström se smíšenými pocity

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud