Luhr a Krumm vítězí v závodě

iM2, 10. května 2011, 20:27 Google+

PORTIMAO, ZÁVOD; Tým JR Motorsports si připsal i druhé vítězství víkendu, když dvojice Lucas Luhr a Michael Krumm s přehledem zvítězila. Jejich týmové kolegy, Richarda Westbrooka a Petera Dumbrecka přibrzdily problémy s převodovkou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dumbreck/Krumm

Dumbreck/Krumm | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Až do výše zmíněných technických problémů jezdily oba Nissany na prvních dvou místech. Tato dominance trvala zhruba v průběhu prvního stintu, jenže jak se přiblížily zastávky v boxech, tak bylo jasné, že vůz s číslem 22 má technické problémy.

Dumbreck, jedoucí ještě v té chvíli na první pozici, před sebe okamžitě pustil týmového kolegu Krumma. Tým JR doufal, že by mohl vůz závod alespoň dokončit, ale i to se nestalo. Brit nedlouho poté odstavil svůj Nissan GR-R vedle tratě.

Krumm tak měl rázem pohodlný 5s náskok, který posádka udržela až do cíle a získal tak letošní první vítězství pro Nissan v hlavním závodě. Druhé místo obsadil Aston Martin stáje Young Driver pilotovaný posádkou Stefan Mücke a Darren Turner.

Jezdci Aston Martinu se dostali před Nissan týmu Sumo Power posádky Jamie Campbell-Walter/David Brabham v boxech. Na Turnera v závěru závodu zle dotíral David Bradham, ale před Aston Martin se dostat nedokázal. Těsně pod stupni vítězů závod dokončilo Lamborghini týmu All-Inkl posádky Dominik Schwager/Nicky Pastorelli.

Zpočátku jezdila obě Lamba spolu, ale Markus Winkelhock zůstal na trati docela dlouho a to se mu a týmovému kolegovi, Marcu Bassengovi, nevyplatilo. Po zastávce totiž spadli až za Lamborghini týmu Swiss racing posádky Wendlinger/Kox.

Marc Basseng navíc na trati nedokázal za svými zády udržet Ford týmu Marc VDS a Bas Leinders ho přejel. Body za sedmé místo brala posádka Ricardo Zonta/Enrique Bernoldi s dalším Nissanem týmu Sumo Power.

Kompletní výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Luhr a Krumm vítězí v závodě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Krumm/Turner

Portugalsko: Nissan absolutně dominuje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud